Juomia mun tulee tehtyä todella vähän.
Tämän ohjeen nappasin jostain lehdestä, olisiko ollut Kotivinkki tms...
Kardemumman kotia en löytänyt, joten viskoin sekaan hieman jauhettua kardemummaa, ei paha.
Se mikä tässä meni vikaan, oli sokerin määrä!
Vaikka olenkin makean ystävä, rajansa kaikella!
Perusmaku oli hyvä, mutta makeutta niin paljon että hyvä ettei hampaat sulaneet.
Joten seuraavalla kerralla pudotan radikaalisti sokerimäärää ja/ tai laitan kuivaa siideriä.
Mikä sitten taas muuttaa tietenkin sitä perusmakua...
1½ dl hedelmämehua
1 kanelitanko
1/4 -½ vaniljatankoa
5 kardemummakotaa (jauhettua kardemummaa)
1dl ruokosokeria (0,25-0,5dl)
1 pll (5dl) siideriä (Trooppiset hedelmät, Olvi)
Mittaa kattilaan muut paitsi siideri.
Keitä n. 10 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja kaada sekaan siideri.
Anna jäähtyä ja siivilöi.
Kaada laseihin, lisää jääpalat ja koristele kanelitangoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti