maanantai 19. lokakuuta 2015

Sitruuna- ja mantelisokerikakku


Tämän kaakun vika on liian ohut kuorrute.
Näyttää valjulta, aneemiselta.
Maku kuitenkin sellainen kuin pitääkin.
Edelleen miellän nämä kuivakakut mummomaisiksi,vaikka hyviä ovatkin.
Ja vierasvarana loistavia! Maku ei kärsi pakastamisesta.
Joten ehkä munkin on aika mummoutua. ;)

3 munaa
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3dl vehnäjauhoja
100g sulatettua voita
1 sitruunan raastettu kuori
2-3rkl sitruunamehua
½dl maitoa
½dl mantelijauhetta

Kuorrute:
1½dl tomusokeria
1-2sitruunamehua
n. ½dl mantelirouhetta

Vaahdota munat ja sokeri kulhossa.
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja vehäjauhot keskenään.
Kääntele jauhoseos vaahtoon, samoin voi, sitruuna, maito ja mantelirouhe.
Sekoita nopsasti kaikki sekaisin.
Kaada taikina voidletuun ja korppujauhoilla leivitettyyn n.1,5l vuokaan.

Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa n. 35-40 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista.

Kuorrute:
Sekoita sitruunamehu tomusokeriin vähän kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivan paksua.
Eli melko paksua! Muuten käy niin kuin mun kakkuselleni...tulee ruma.
Valuta kuorrute kakulle, ripottele päälle mantelirouhe.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti