keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kakkuja ja muuta höpinääNyt mä oon sen tehny, kaikkien näiden vuosien jälkeen!
Minä, joka leivon kaikkiin kekkereihin liikaa kaikenlaista, sain järjestettyä meidän trinsessan kaverisynttärit ilman ainuttakaan itse leivottua juttua!

Tuo kuullostaa kyllä melko omituiselta tälläisessä blogissa, mutta kun mä oon tästä asiasta niiiiin tyytyväinen.
Mulla oli melkoinen kiirus töiden ja sosiaalisen elämän menojen kanssa, joten aikaa leipomiseen ei vaan löytynyt. Mietin kyllä yöaikaan ajoittuvaa leipomista, mutta taivaan kiitos tulin järkiini ja menin nukkumaan.
Neiti halusi jäätelö/karkki/sipsi painotteiset synttärit, ja tänä vuonna kaupan täti leipoi muffinssit ja keksit. Pöytä oli täynnä ja sankari vieraineen täysin tyytyväinen tarjoiluihin.
Sukusynttäreihin toki leivottiin, niistä lisää myöhemmin jos löydän kuvat ja ohjeet vielä jostain...
(Kuvittelin (taas kerran) että kesälomalla on paaaaljon luppoaikaa jolloin ehdin tunkea blogin täyteen kuvia ja ohjeita leivotuista paakelsseista..
Todellisuudessa puuhaa piisasi säistä huolimatta, joten blogi jäi hippasen huonolle ja osa resepteistä on varmaan onnellisesti hukan teillä.)

Syy miksi nautin siitä etten leiponut kaverisynttäreille on muuten se, että mulla on paha tapa kerätä niin paljon puuhaa, että oon sitten aivan katkipoikkiväsy.
Tavoitteena onkin opetella elämään niin että osaisin tarvittaessa antaa vähän armoa itelleni. Kai tässä elämässä on tarkotus tehä muitakin kuin niitä "pakko tehä"-juttuja???
Ja vaikka leipomisesta nautin, niin siitäkin voi tulla rasitus jos vatkailut pitäisi tehdä umpiväsyneenä työvuorojen ja muiden menojen lomassa kelloa paniikissa silmäillen. 
Tällä kertaa laitoin etusijalle reissun Juthbackan kirpparimarkkinoille ja kivan grillailuillan hyvässä seurassa.

Mutta tässä kuvia sekä sukusynttärikakusta että siskoni ja hänen avomiehensä synttäreille leivotusta kinuskikakusta.Mansikkakakku, gluteeniton.
Tein 2 kakkupohjaa että sain riittävästi pohjaa..
En tiedä missä vika, kun kumpikin kakku kuohahti uunissa niin että osa taikinasta kärysi kivasti uunin pohjalla. Samalla ohjeella oon tehnyt ennenkin ilman moista ilmiöä.
Vuokakaan ei ollut liian pieni, joten sekään ei käy syyksi.
Onko kenelläkään tietoa mitä tein väärin?
Tämän kinuskikakun sisällä taisi olla toiveesta banaania ja valkosuklaakermaa.
Koristeet tehty sokerimassasta, lasten tekemiä.
Kakun saajat ovat X-Files faneja, joten tenavat askartelivat avaruusmatoja .


Muutama örkki näyttää hukkuneen kinuskiin..voi reppanoita. ;)


Täällä näyttää siltä että nyt on helteet jääneet taa, vettä sataa ja taivas on harmaa.
Onneksi saatiin kuitenkin helteisiäkin päiviä tälle kesää!

2 kommenttia:

  1. Mulla gluteeniton pohja kohoaa aina melkein puolet enemmän kuin tavallinen. Esim 24cm kakkuun teen yleensä 6 munan sokerikakkupohjani, mutta gluteenittomaan versioon 4 munan. :) herkullisia kermakakkuja olet kiireestä huolimatta loihtinut. Minä olen opetellut vähän hölläämään elämässä. Esim kahden pienen lapsen äitinä teen kolmipäiväistä viikkoa ja kaks päivää viikosta on sit ihan vain itelle hermolepoa :D ei tarvi niitä hienoja 40 luvun hermopillereitä ;)

    VastaaPoista
  2. Tuntuu kohoavan, mulla oli 6 munan pohja ja 26cm vuoka...
    Tuo sun viikkos kuullostaa ihanalta! Ne pillerit vois olla pahoja.. ;)
    Meillä on kaikki kolme lasta jo ala-asteella, mutta epäsäännöllistä kolmivuorotyötä tekevänä täytyy sanoa, että joskus miettii että antakaa nyt vähän armoa... Oon tehny osittaista työaikaa välillä, 4 ylimääräistä vapaata kuussa on ihana juttu!

    VastaaPoista