lauantai 30. marraskuuta 2013

Suklaakinuskiruudut kaurapohjalla


Saman tyylistä kuin Kinuskipiirakka (alias Miljonäärin piirakka).
Kaurahiutaleet tekee pohjasta erilaista, mun mielestä parempaa.
Mutta se on jokaisen oma asia.
Lapset toivoi tätä joulun kahvipöytään.
Mikä ettei. 
Tällä ohjeella ei tuu kammottavan isoa annosta, ja palathan saa leikattua haluamansa kokoisksi.
Jouluna kun on kaikenlaisia herkkuja tarjolla, annosten ei siis tarvi olla kovin isoja.


Pohja:
75g voita, sulatettuna
½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
½tl leivinjauhetta

Täyte:
50g voita
1½dl vaaleaa siirappia
1½dl kuohukermaa

Kuorrutus:
175g suklaata sulatettuna
(maun mukaan tummaa tai maitosuklaata)


Pohja:
Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita murenevaksi taikinaksi.
Painele taikina n. 20x20cm tai 15x24cm vuoan pohjalle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n.10 minuuttia. 
Anna jäähtyä.

Täyte:
Sulata voi kattilassa.
Lisää kerma ja siirappi.
Kiehauta ja anna kiehua kunnes kinuski on sopivan paksua, n. 20-30 minuuttia.
Kesto riippuu kattilan koosta ja lieden kuumuudesta.
Tee kovetuumistesti varmistaaksesi on seos valmista.
Tiputa lusikalla seosta kylmään veteen juomalasiin. Kaada vesi pois. 
Jos voit muotoilla pallon kinuskista, se on valmista

Kaada kinuski pohjan päälle. 
Laita jääkaappiin hetkeksi, jotta kinuski jähmettyy.
Sulata suklaa ja kaada kinuskin päälle.
Laita koko komeus jääkaappiin.

Leikkaa paloiksi kun suklaa on jähmettynyt.




4 kommenttia:

  1. Täältä vaan löytyy aina niin herkullisia postauksia.Tähän taitais löytyä tarpeet kaapista.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä! Ja kuulostaa sellaiselta ohjeelta että voisi itsekin kokeilla! :)

    VastaaPoista