maanantai 15. heinäkuuta 2013

Täytekeksit mustikkakreemillä
















 

Tämä on taas kerran niitä "ei menny ihan niin kun elokuvissa" juttuja.
Tai mun tyyliini "kauhessa yövuoropöhnässä
 (eli muutaman yövuoron ja parin tunnin unien jälkeen hyvin sumeassa olotilassa)
 aattelin kokeilla samalla kun teen kolmea muuta asiaa yhtä aikaa".
Tai siis yritän/luulen tekeväni.
Oikeastihan mistään ei oikeen tuu mitään, tervassa kahlaamista koko touhu.
Jos olisin fiksu, menisin kersojen kans uimaan tai linnottautuisin riippumattoon.


No joo, joka tapauksessa.
Olin aikani kattonu tätä ohjeta ja sitten päätin että nyt se toteutetaan.
Tässä projektissa ei oikeen mikään menny ihan nappiin...
Pohjat levis uunissa aivan hillittömästi..ja tarttu kiinni leivinpaperiin. Olis kai pitäny sipasta öljyä siihen ihan ensimmäiseks.
Kreemiä tehdssä hokasin, että voin olis pitäny olla suolatonta, mutta se oli myöhästä sitten enää. Kauppaan en aikonu lähteä siinä vaiheessa.
 Ja koska kreemi maistu mun mielestä liian voiselta ja ehkäpä se suolakin puski läpi, meni into ihan täysin.
Kuten kuvasta näkyy...
Heittelin kreemiin sekaan ylimäärästä vaniljasokeria ja vähän vaniljajauhetta.
Lätkin kreemin mitenkuten liian isoks paisuneiden pohjien päälle miettimättä sen kummemmin estetiikkaa. Aattelin, että roskiin nämä menöö kuitenkin.
Kuorrutuskin vähä sinne päin, ku eihän näitä kuitenkaan kukaan syö...

Ja sitten kävi niin, että Jeren, mun siskon ja isän mielestä nämä oli tosi hyviä!
Ensimmäinenkään ei päätyny roskikseen.
Eli vika ei siis ollutkaan siinä tavisvoissa, vaan mun suussani.
Makuja todella on monia.


Olis siis kuitenkin pitäny panostaa tuohon muotoiluun enemmän..
Jere katto lehdessä olevaa kuvaa, ja mun versioani tuumaten varovasti:
"Ei nämä oo kyllä yhtään saman näkösiä..:"
Kumma juttu. :)



Pohja:
250g mantelimassaa
2 munanvalkuaista
1½dl sokeria

Mustikkakreemi:
200g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
1½dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
3 munankeltuaista, huoneenlämpöisenä
2dl pakastettuja mustikoita sulatettuna, käytä myös liemi!

Päälle:
suklaata maun mukaan, nomparelleja yms.


Raasta mantelimassa. 
Sekoita se sokerin ja valkuaisten kanssa.
Laita seos jääkaappiin jähmettymään n. 20 minuutiksi.

Pursota tai lusikoi 20 pyöreää taikinakasaa uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista pohjia 180 asteessa uunin keskitasolla n. 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Anna pohjien jäähtyä.

Tee sillä välin kreemi.
On tärkeää, että kaikki täytteen aineet ovat huoneenlämpöisiä ja ne sekoitetaan käsin, ei sähkövatkaimella!
Jos raaka-aineet ovat liian kylmiä, kreemi halkeilee.
Sekoita kreemi tasaiseksi tahnaksi.
Siihen kuluu hiukan (törkeästi) aikaa, mutta ole kärsivällinen.
 (Itse lisäsin vähän ylimäärästä tomusokeria, kun epätoivo alko vaivata.)

Lusikoi kreemi keksien pohjapuolelle.
(Se toinen puoli oli aika karun näkönen, kun viimein sain irti leivinpaperista..)
Muotoile kreemistä teräväkärkinen nokare.
Pidä keksit jääkaapissa kunnes kreemi on jähmettynyt.

Sulta suklaa. Dippaa keksejä suklaaseen niin että kreemi peittyy, koristele.
Anna asettua, säilytä jääkaapissa.




Tuo kreemin sekoittaminen vei eniten aikaa, meinas jo usko loppua, mutta viimein kreemistä alko tulla sellasta kun piti..
Ja ne pohjat tosiaan leviään hirmuisesti, maistuvat kyllä hyvältä.
Tällä ohjeella pitäs tulla 20 keksiä, mutta ei mun tyylilläni. Ja ihmettelen, jos tuo kreemi riittää niin moneen...Toki jos tekee pieniä ja sieviä. Nuo mun tekeleen ei ollu kumpiakaan. :) 
Isoja, ja niitä tuli n. 10 kpl.








1 kommentti: