perjantai 19. heinäkuuta 2013

Suklaakinuski-viinimarjapiirakka


Eilisen piirakkakokeilu, alkuperäinen ohje löytyy uusimmasta Leivotaan-lehdestä.
Siinä marjana oli käytetty punaisia viinimarjoja. 
Meillä räksät tekivät selvää niistä, joten laitoin sitten valkoisia.
Jostain syystä ne ei oo linnuille kelvannu - onneks.
Keitin kinuskin melko paksuks, joten valmiin piirakan leikkaamiseen tarvittiin vähän voimaa.
Makea, kinuskinen täyte ja viinimarjojen kirpeys olivat mukavia vastakohtia. 
Jopa miehelle kelpas, ja sehän ei normisti suostu makeita leipomuksia syömään. :)
  



 Pohja:
 150g voita
3/4dl sokeria
3dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja

Täyte:
 1½dl kuohukermaa
50g voita
1½dl siirappia
½dl sokeria
200g maitosuklaata
2dl viinimarjoja

 Sulata voi kattilassa.
Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot.
Sekoita kattilassa.

Painele taikina irtopohjaiseen halk 26 cm:n vuokaan.
Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
Anna jäähtyä.

Sekoita kerma, voi, siirappi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia välillä sekoittaen kunnes seos sakenee.
Ota kattila liedeltä.
Lisää suklaa paloina, lisää seokseen. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.









2 kommenttia:

  1. Katselin myös tätä ohjetta lehdestä... täytyy testata. Kinuskin makeus ja herukoiden pieni happamuus on kiva yhdistelmä!

    VastaaPoista
  2. Minä myös lehden ohjetta katselin, vielä on kokeilematta. Valkosuklaapunaherukkajuustokakku olis tarkotus seuraavaksi tehdä -siitä vois tulla aika kiva valkoisista (jos niitä olisi...).

    VastaaPoista