maanantai 28. marraskuuta 2011

Tiramisukakkua (mukamas) ja Persikka-piimäkakkua



Heti alkuun varoitus: nämä kuvat on järjettömän huonoja.
Niissä lasten pikkujouluissa hillittömässä kiireessä napsittuja...ja jälkeenpäin tajusin vasta, että säädöt tais olla "pikkase" vinksallaan. No, jotain vihiä näistä ehkä saa...ja tuosta piimätsydeemistä onkin jo aiemmissa postauksissa kuvia.

Tuo tiramisukakku oli taas aika säälittävä yritys.
Miksi ihmeessä ihminen, joka ei tykkää kahvissa muusta kuin tuoksusta, haluaa tehdä kahvinmakuista kakkua???
Pahaltahan se maistui... joten sulatin sekaan valkosuklaata...ja maitosuklaata..edelleen pahaa.. kaapista löyty vielä vähän geishasuklaata,sekaan vaan.. Aina vaan oli karvaan makuista...Puoli pussia Marianne Crushia pelasti tilanteen sellaiseksi että kakusta tuli myös mun makunystyröilleni sopiva. :)

Alkuperäinen ohje jostain Valion mainosläpyskästä, tässä mun versioni:

Pohja:
1½ pakettia Wilhelmina keksejä
n. 60g voita sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl flora vispiä
2 prk Tiramisurahkaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
2 rkl vahvaa kahvia
75g valkosuklaata
75g maitosuklaata
pari riviä Geishasuklaata
½ pss Marianne crushia

Laita 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Hienonna keksit. Sulata voi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoon kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa.
Sekoita rahka, suklaat ja sokerit, tarkista makua.
Liuota liivatteet kuumaan kahviin ja kaada ohuena nauhana seokseen.
Lisää viimeisenä kerma. Tarkista vielä maku.
Kippaa töhkä keksipohjan päälle, peitä ja laita jääkaappiin hyytymään väh 4h , mielellään yön yli.

Koristele makusi mukaan. Kaakaojauhe ja tomusokerikin olisi kivoja päälle siivilöityinä.



Tämä surullisen ruma kuva esittää kakkua, josta olen postaillut jo ennenkin, täällä ja täällä.
Samaa kakkua pikkuisen eri variaatioina. Edellisten postausten kuvat sata kertaa parempia, kannattaa kurkata niin saa paremman käsityksen.

Ohje muuten sama kuin niissäkin, mutta tässä perusmassan seassa persikan paloja ja 2 dl persikkasurvosta. Päällä hyydytettyä persikkasurvosta.
Kermapursotukset jäi...aika loppu. :)

3 kommenttia:

  1. Toi tiramisukakun kuvahan on ihan hyvä! :) Mitäs ihanaa sulla olikaan joululeipomuksiksi suunnitelmissa?

    VastaaPoista
  2. Se on vähän vielä auki... Lapset haluaa kuuseen pipareita, Lempi-mummun vaaleita pipareita aattelin tehä myös. Ja jotain toooosi suklaista kakkua pitää olla! ;)

    VastaaPoista
  3. ihanat koristeet ton tiramisukakun päällä.Mä itekin usein laitan hyydykekakkuun kahvia kun mun mielestä liivatteet on helppo sulattaa siihen mut sit mausta kieltämättä tulee kahvimainen eikä se sovi kuitenkaan kaikkeen..nyt en oo pitkään aikaan hyydykekakkuja ees tehny..jonkinnäkönen esim.puolukkatsydeemi pitää varmaan jouluks väsätä kun menin vähän miehen vanhemmille selittään et tänne vois tulla sit jonain joulun pyhänä sit syömään kans..nyt kaduttaa :D

    VastaaPoista