perjantai 14. lokakuuta 2011

Kynttilänvaloa ja marsipaanikääretorttua



Nuo ihanat kynttiläkipot tilasin niiltä PartyLite kutsuilta, jotka meillä oli jokin viikko sitten.
Tykkään oikeen kovasti. Ja tuossa lipaston päällä niitä voi turvallisesti poltella, siihen ei kenenkään leikit (ainakaan toistaiseksi) oo tunkenu. :)
Syksyn paras puoli on mun mielestä kynttilät.
Mieltä piristää myös äskettäin ostettu kuvioalusta, jonka kävin ostamassa Seinäjoelta BestBake -myymälästä. Ihana kauppa uuden cittarin tiloissa! 
Sieltä ostin aikaisemmin jo lumihiutale-leikkurit joiden tuotosta Barbikakun koristelussa.
Sain mieheltä yhteisten vuosien merkkipäivän kunniaksi sinne lahjakortin, jonka aion mennä tuhlaamaan ihan yksin! 
Suomennettuna: Ilman rakkaiden lapsosten seuraa. Ne kun haluaa että äiti ostais sieltä kaikkea mahdollista kivaa, ja mä en pysty rauhassa keskittymään. :)


Tähän oon vasta ehtiny testata alustaa. 
Ongelmana oli se, että marsipaani oli jostain syystä melko kuivahtanutta.. olin ostanu sen jollakin prisma-reissulla aiemmin. Päiväystä oli jäljellä mutta... No, jonkinlaiseks sen sai pehmitettyä mutta aika iso osa meni roskiin, vähän enemmän olis tarvinnu siistimpään lopputulokseen.
Kuvio nyt kuitenkin näkyy pinnasta.

Ja maku oli hyvä! Onneksi vieraitakin sattui sille päivää käymään useampikin, niin mulle ei jääny niin isoa palasta. ;)

Pohja:

3 munaa
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Sekoita jauhot keskenään. 
Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi.
Lisää jauhoseos siivilän läpi, sekoita varovasti.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuuttia. 

Kumoa toisen leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Täyte:
1 prk Arlan Omena-kaneli rahkaa
2 dl kermaa
maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria
itsetehtyä, melko kirpsakkaa omenahilloa

Täytettä tuli niin reilusti, että siitä riitti lapsille vähän maistiaisiakin. 
Tämä kääretorttuhan on helppo tehdä gluteenittomanakin, kun korvaa tuon mitättömän pienen määrän vehnäjauhoja perunajauhoilla ja tarkistaa kaakaojauheen olevan sopivaa.


1 kommentti:

  1. Sinulle on tunnustus blogissani =) Vaikka sinulla taitaakin olla jo tämä tunnustus sivuillasi. ;)

    VastaaPoista