sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Suklaasuukkoja ja tunnustuksia :)


Törmäsin suklaasuukojen ohjeeseen Kakkumonsterin  blogissa. Tottahan piti testata!
Ensimmäisistä tuli ihan ok korkuisia, mutta viimeisiin asti ei vaahto kunnolla kestänyt, ja pusut olivat toooosi matalia. :) Vikaa oli varmaan siinäkin, että sekoittelin liikaa "mausteita".
Ekat pursotin kaakaojauheella maustetusta vaahdosta. Sitten lisäsin mariannerouhetta ja osaan tuttufrutti-rouhetta. Varsinkin tuon tuttifrutin vaahto lurahti. Mutta mitäs pienistä, hyvää oli! Tosi makeaa..

Vaniljasuukot

3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
7-8 ohkaista vohvelilevyä tai 15 keksiä, esim Marie
                                                                 Kuorrutukseen
150-200g taloussuklaata
n. 1 tl öljyä
Lisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin.


Mansikkapusut: 1 1/2 dl mansikka tomusokeria, 1/2 dl tavallista sokeria
Mokkapusut: Mausta vaniljapusuvaahto 1 tl pikakahvijauhetta
Kaakaopusut: Mausta vaniljavaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta tai käytä 1 1/2 dl kaakao tomusokeria ja 1/2 dl tavallista sokeria
Mariannepusut: Mausta valkuais-sokerivaahto (tai kaakaopusujen vaahto) 1 dl mariannemurskaa
Voit myös maustaa pusut kookoshiutaleilla.

Mausta vaahto vaniljasokerilla tai valitsemallasi mausteella. Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Paina pyöreällä muotilla tai lasinreunalla vohvelista pieniä pyöreitä vohveleita tai käytä keksejä. Nosta pyörylät/keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pursota vaahtoa pohjille ja paista 150 asteessa n. 6-8 minuuttia niin että vaahto kiinteytyy.

Sulata suklaa pienen öljytilkan kanssa. Kasta pusut jäähdytetyssä suklaasulassa tai lusikoi suklaa niiden päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Anna suklaasuukkojen kovettua jääkaapissa. Parhaimmillaan ne ovat seuraavana päivänä.
Säilytys jääkaapissa.
Käytin pohjana siskoni Virosta tuomia vohvelilevyjä, joista painelin lasilla ympyröitä.

Ihanan yllärin sain Sirpalta Leipoi,leipoi... blogista sekä Suviih Gluteenitonta leivontaa  blogista muisti minua.. Kiitos ja kumarrus! Nämä lämmittävät mieltä, piristävät päivää ja kannustavat jatkamaan.


1. Milloin aloitit blogisi?
Maaliskuussa 2010.


2.Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee? 
Jaa-a. Alun perin tämän piti olla leivonta- ja ruokablogi. Nyt näyttää siltä, että ruoka jää aika vähälle, leivonta on pääosassa. Mukaan on päässyt myös kirpparilöytöjä ja ihan tavallista lapsiperhe-elämän jaaritusta.
3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin? 
No ei harmaana häilyvää ajatusta.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? 
Sisko ja veljen vaimo (joita käytän aina tilaisuuden tullen myös koemaistajina) patistelivat aloittamaan ja sitten innostuinkin kovasti.
5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi? 
Moniakin asioita. Tällä hetkellä eniten ärsyttää se, että postauksen hinaavat yleensä pahasti  jälessä. Ulkoasukaan ei ole sellainen kun haluaisin, omannäköistä ei ole vielä löytynyt.

Laitan tunnustuksen eteenpäin KuutilleMimmilleja Katiskattarelle
 Tämä blogimaailma on pullollaan ihania blogeja, nämä tällä kertaa!


Sairastupameininki meillä jatkuu edelleen, johan tätä on kestäny viikon.
Kunhan tästä selvitään, ei tarvi pariin viikkoon tölsyä avata. Lapset on siis olosuhteiden pakosta saaneet kattoa kyseistä kapinetta ihan liikaa mun makuuni. Mutta kunhan nyt saadaan aika jotenkin kulumaan. Jatkuvasti ei jaksa pelata lautapelejäkään tms...
Leipominen onkin nyt jäänyt vähemmälle, räkänokkana (ja varsinkaan, kun meitä nuhaisia on monta!)  ei pahemmin huvita jauhoja pöllytellä. Joitakin juttuja on kyllä postaamatta..kun vaan ehtis...:)


  Taas kerran saan toivotella mukavaa viikon alkua kaikille täällä vieraileville. Keväisiä päiviä ja auringonpaistetta teille!



4 kommenttia:

  1. Noiden suukkojen maku on kyllä kohdallaan, vaikka saattavat vähän mataliksi jäädäkin! ;) Kiva et sait inspiksen sivuiltani. =) Toi vohvelilevy on hyvä idea.

    VastaaPoista
  2. Nuo ovat kyllä hyviä! Kerran olen näitä tehnyt, mutta taidankin kokeilla tilaisuuden tullen uudemman kerran, sen verran herkulliselta näyttävät. :)

    VastaaPoista
  3. Ihania ovat nämä suukot/pusut. Minäkin olen muutaman kerran tehnyt Sekasopan Marien ohjeella ja kokeilin eri makuisia. Valkuaisvaahdon pysyvyys oli hyvinkin erilaista eri makuisisssa...meillä suosituin oli mansikka. Kiitos paljon tunnustuksesta...vastailen tällä viikolla kunhan istahdan koneelle hieman pidemmäksi ajaksi.

    VastaaPoista
  4. Jee, virolaiset vohvelilevyt löysivät käyttönsä! Ihanalta näyttäviä suukkoja <3

    VastaaPoista