keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kerrosmarjatorttu


Heti alkuu mainostusta: Leipoi, leipoi -blogissa on menossa arvonta aivan ihanalla palkinnolla! Kannattaa käydä kurkkimassa!


Ja sitten tämän kertaiseen marjaherkkuun. Ohje löytyi Tupun tupa-blogista ja on kyllä kokeilemisen arvoinen!
Meillä tätä tehtiin Neiti 3veen avustuksella. Iida sekoitti ja kaatoi ainekset kippoon, mun tarvi vaan mitata ne. Ihana ohje lapsen kanssa toteutettavaksi! Tosin mulla oli taas kerrallaan tekeillä niin monta juttua, että kakkua uuniin laittaessani aloin miettimään, että tulikohan leivinjauhe sekaan...Onneks oli tullut, nousi hyvin. :) Käytin 22cm:n irtopohjavuokaa.


 2 munaa
½dl sokeria
1 prk (200g) kermaviiliä
1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
½tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja

Väliin:
4 dl marjoja (käytin mustikoita ja viinimarjoja)
½ dl sokeria





Sekoita munat ja sokeri kulhossa puuhaarukalla. Lisää kermaviili, Oivariini ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Kaada puolet taikinasta voidellun ja korppujauhotetun tasapohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeroidut marjat. Kaada loput taikinasta päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Anna jäähtyä vuoassaan 30 min. Kumoa ja käännä lautasen avulla siten, että paistopinta jää ylöspäin. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.










































1 kommentti:

  1. Nam! Pitääpä joskus kokeilla kans tehdä 3v tytön kanssa kun on niin innokas sekoittamaan. :)

    VastaaPoista