perjantai 4. maaliskuuta 2011

Daimkakku, versio 3


Näitä daimkakkusia olen täällä aiemminkin postaillut, pienin muutoksin.
Nyt meille oli tulossa ystäväpariskunta poikansa kanssa yökylään, joten jotain halusin leipoa. Tämä on helppo, nopea ja herkullinen. :) Koristeluiksi suunnittelin kokeilla jotain sulatetusta suklaasta kehitettyjä väkerryksiä, mutta aika ja energia ei sitten riittänytkään. Mutta nämä Kitisen arvonasta voittamani suklaanapit sopivat tähän hyvin.

Pohjassa tällä kertaa yksi pötkö Rainbown Tummia täytekeksejä ja n. 60g voita sekä yksi rivi (4 palaa) rouhittua Maraboun daimsuklaata.
Täytteessä 200g tuorejuustoa, 2,5 dl Floravispiä,pieni ripaus sokeria ja vaniljasokeria, n.170g sulatettua Daimsuklaata sekä 5 liivatetta sulatettuna pieneen määrään kuumaa kahvia. Höysteenä kaksi riviä rouhittua daimsuklaata.

Reunat jäivät rumiksi, unohin onnellisesti vuokaspayn reunoilta.

Tämä hiihtoloma (ja mun 5 vapaapäivääni) on kyllä mennyt ihan toisin kun suunniteltiin. Koululainen on ollut maanantaista asti kuumeessa, ja me muut sitten on liitytty kuumeilevaan joukkoon yksi toisensa jälkeen. Mies vielä sitkuttaa pöpöttömänä, toivottavasti selviääkin sellaisena! Olishan nämä ihanan aurinkoiset päivät voinut toisinkin käyttää, mutta minkäs teet, aina ei voi valita.
Oma vikanihan tämä tosin oli, mitäs menin kehumaan, että meillä ei oo pitkään aikaan sairastettu kun syödään D-vitamiinia... Tuollaisilla kommenteilla kerjää vaan verta nenästään. Ihme ettei ebola iskenyt.
Mutta nyt mä varmaan tiiän, miltä tuntuu olla vanha ja raihnas. Joka paikkaa kolottaa, nivelet ja lihakset huutaa hoosiannaa. Kunpa taas osais ja muistais arvostaa sitä normitilaa, kunhan siihen pääsee.

Onneksi kuitenkin ehittiin tehdä Keskisen reissu ja ihanan ystäväni kanssa kiertelin yhtenä päivänä kirppareita. Se olikin virkistävää touhua, syvällisiä keskusteluja ja kivoja löytöjä kirpparilta. Kiitos,Anna! <3
Löydöistä parhaana pidin neljää Harry Potter kirjaa, 4 euroa kpl. Mukavien lapsuuden lukumuistojen vuoksi ostin myös yhden Tiina-kirjan ja 2 Kolme etsivää-kirjaa, yht.3 euroa. Jospa niitä omat tenavat haluavat joskus lukea. Mitä kirjoja te olette lapsuudessa lukeneet?


Kuumeetonta ja virkistävää viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. Neiti etsiviä tuli itsekin luettua aikoinaan. Blogissani on sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset! : ) Ja oooooooivoi ihanan näköinen daimkakku... Daimkakut on aivan ihania<3 Ootko laittanut vuokaspraytä hyydykekakun vuoan reunoille? Miten se toimii? Mielenkiintoinen ja kokeilemisen arvoinen idea, täytyykin pitää mielessä kun seuraavan kerran hyydytettyjä kakkuja tekee ;o

    VastaaPoista
  3. Hyvun se toimii! Suihkaisen ohuen kerroksen reunoille, niin kakku irtoaa paremmin. :)

    VastaaPoista