perjantai 17. syyskuuta 2010

Kinkku-ananaspizzakka



Eilen olin lasten ja siskoni kanssa mummuni luona. Tuliaisiksi vein kukan lisäksi tälläisen kokeilun. Ohje löytyi Kinuskikissan sivuilta. Pieniä muutoksia tein,merkitsin ne ohjeeseen. Reunojen voitelun unohdin autuaasti, mutta ei käynyt kuinkaan. :) Vähän turhan paksusti käänsin niitä reunoja, ensi kerralla vähemmän.
Aurajuusto sopisi tähän piirakkaan kuin nenä päähän, mutta jätin laittamatta, kun en ollut varma maistuuko mummulle.
Hyvää tämä oli, aion kyllä tehdä toistekin!

Muutenkin oli mukava reissu! Sisko on mukavaa seuraa, ja oli niin ihana katsoa, miten mummun ilme kirkastui kun kersat tulivat sinne riehumaan. Lapsetkin nauttivat huomiosta, ja siellä ei liikoja kielletä...saa leikkiä ja syödä keksejä, mummun mielestä kaikki on ok.  :) Tänään jaksoi vielä puhelimessa kiitellä, miten oli mukavaa.
Aattelinkin, että olen rikas kun minulla vielä on mummu, toivottavasti pitkään! <3
Toivon todella, että ihmiset osaisivat arvostaa isovanhempiaan, he ovat niin iso henkinen rikkaus.
Voi kun aikanani osaisin olla tuon tyylinen mummeli, sikälimikäli jos joskus saan lapsenlapsia.
Toiset ihmiset eivät tule vanhoiksi tai ahdasmielisiksi, vaikka ikää tulee. Jotkut taas ovat sellaisia jo alunperin.


Taikina
3 dl rasvatonta maitoa
½ pakettia hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1½ dl kauraleseitä (laitoin kaurahiutaleita)
6 dl vehnäjauhoja

Täyte
1 sipuli
150g savukinkkua (laitoin pizzakuutioita)
150 g aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
70g ananaspaloja
3dl juustoraastetta
(Aurajuustoa)


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauralesseet ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Hienonna sipuli ja kuullota paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa savukinkku pieniksi kuutioiksi.

Kauli taikinasta leivinpaperin päällä iso, pyöreä levy. Vedä levy papereineen pellille. (Taputtelin käsin, onnistui hyvin niinkin.)
Sivele pinnalle tuorejuusto. Levitä päälle sipulisilppu,kinkki,ananaspalat ja juustoraaste.
Taita reuna parin sentin matkalta täytteen päälle ja painele sormella ryppyjä.

Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.


     Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

  1. Pizzakka vaikuttaa hm... herkulliselta.Muitakin mukavia herkkuja,kuten nuo puolukkajutut ja turkinpippurileivokset.Mun pitää ostaa sellainen muffinssipelti.
    Muistan joskus kotsatunneilla koulussa tehtiin tilaustyönä erään Sirkun kanssa pursottimella leivoksia.Oikein kauniita ne oli uuniin pantaessa mutta uunissa ne levis koko pellin kokoiseksi levyksi.Me naurettiin ihan kaksinkerroin mutta ope oli tosi vihainen.Hukkaan meni kuulemma kalliit ainekset ja me vaan naurettiin.

    Me syötiin illalla kaupan pakastepizzaa.Isäntä toi kaupasta.Ihan hyvää oli,mutta kokeilen tätä versiota joku kerta.

    Isovanhemmat ovat tosi tärkeitä.Itse olin aina kesät mummoni luona sisarusteni kanssa,kun äiti teki vuorotyötä.Ja ne oli kyllä parhaat kesät mitä muistan.

    Mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä, pitänee joku ilta tehdä saunan jälkkäriksi :)

    VastaaPoista
  3. Tän on pakko olla hyvää! pitää vamaan itsekin koittaa tekaista... Mums! ^^

    VastaaPoista
  4. Oli hyvä Soinin reissu, kiitos kun sain olla mukana :)! Pizzakka oli ihanan suolainen hiukopala <3

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanan näköinen ja kuuloinen uudenlainen juttu, mahtava termi toi pizzakka :P

    VastaaPoista