torstai 23. syyskuuta 2010

Nipsun porkkanamuffinssitTänään saimme vieraaksi siskoni, joten sain hyvän syyn testata Millikseltä eilen saamaani muffinssiohjetta.

Kesken leivonnan tätini soitti ja kysyi sopiiko tulla käymään, joten olin oikeenkin tyytyväinen, kun oli homma jo aloitettu. :) On niin ihanaa kokeilla uusia reseptejä kun on syöjiä!  Ei jää itelle niin paljon syömistä. (Eli on koekaniineja, joille tulee oireita, jos leipomus ei ihan onnistunutkaan... ;) )

Näistä tuli oikein hyviä, vaikka päälle tuli jonkinlainen kuori. Mahtoivatkohan olla hetken liikaa uunissa tai jotain... No, tuon kuorrutteen alle peittyivät suurimmat kosmeettiset ongelmat. :)
Ja kun taikinassa on porkkanaraastetta ja öljyä, niin voi ajatella herkuttelevansa terveellisesti... ?


Itse asiassa, nyt kun luin vielä ohjeen, huomasin että laitoin vain 1 tl leivinjauhetta, vaikka ohjeessa oli kaksi...No, maistui hyvältä, ja ihan riittävästi nousikin..
Jossakin leivontakirjassa oli esipuheessa, että AINA pitää grammalleen, millilleen, ihan tipi tarkasti seurata ohjetta eikä saa tehdä muutoksia. Koska leivonta on kemiaa, ja lopputuloksesta ei tule säveltämällä hyvä.
Mielipiteensä kullakin, mun mielestä tuo oli ahdistava ajatus. Onko se muka vaarallista, jos joku juttu ei toimikaan kun kokeilee jotakin? Toisella kerralla kokeilee sitten jotain muuta. Tuloksena saattaa kuitenkin olla aivan ihana makunautinto!
Mitä mieltä te muut olette tästä asiasta?

5 kommenttia:

 1. Aina pitää säveltää! Se on mun motto :) Eli en tee juuri koskaan ohjeen mukaan... se on jotenkin ahdistavaa. Ja silloin kun rupee tekemään jotain mieli, niin kaivan ohjeen esiin, muttei kaapissa yleensä ole kaikkea, jotenka täytyy vähän säveltää.. Joskus se on tietysti tyhmää, kun onnistuu jossain, eikä sitten tiedä tarkkaa ohjetta, jota voisi seuraavalla kerralla käyttää, mutta silti :) Sitä paitsi mitatkin ovat erilaisia ja täysi mitallinen on eri määrä eri leipojien mielestä, ni :) Sama pätee ruuanlaittoon... kyllä välillä harmittaa, ettei koskaan tee kahta kertaa samanlaista jauhelikastiketta... mutta silti :D

  VastaaPoista
 2. ...piti noita muffinsseja kehumani... Ihanan pirteän näköisiä :) Tuo keltainen strösseli on just täydellistä! Hyvä idea tehdäkin perus porkkanakakku muffinsseiksi :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköisiä muffineita! Mä oon myös sitä mieltä että aina saa ja on mukavempaa tehdä kun soveltaa ohjeita oman mielen mukaan. :)

  VastaaPoista
 4. Oih mitä muffareita! Ja ehdottomasti pitää säveltää, eihän siinä muuten ois mitään hauskaa - sitäpaitsi välillä pitää epäonnistuakin! ^^

  VastaaPoista
 5. Ihanaa lisää Muumi-korteista muffinseja! Olen haisulin muffinsseja kokeillut, mutta pitää näitäkin kokeilla : ) Saanko linkittää sinut?

  VastaaPoista