torstai 2. syyskuuta 2010

Kahden suklaan browniet kinuskikastikkeen kera


Jokohan tällä kerralla saan tämän postauksen kirjoitettua valmiiksi asti... On ollut suht aktiivinen viikko töiden ja lasten vanhempainiltojen kanssa, mies tietysti iltavuorossa. Mahtaako johtua vähentyneestä valon määrästä vai mistä, mutta iltaisin oon aivan kypsää kamaa unille jo ennen puolta kymmentä. Joten koneella istuminen on jäänyt vähiin.

Tätä ihanuutta kokeilin viime viikolla, ohje on Suklaaunelmat-kirjasta.
Jos tykkää tosi makeasta ja suklaisesta, niin kannattaa kokeilla. Tuon kinuskikastikkeen kanssa vaan kävi joku kämmi...kirjan kuvassa se on tummempaa ja paksumpaa. Luulen, että vika siinä, että maissisiirapin sijaan laitoin tavallista. Millään ei jaksanut lähteä kauppaan, kun leipomis-into iski joten päätin että tavallinen siirappi on ihan hyvää. Suklaa oli osin tummaa leivontasuklaata, joka ei sulanut alkuunkaan samalla tavalla kuin Fazerin sininen jota laitoin puolet.  Kuvassakin näkyy kastikkeen seassa tummia hippusia, sulamatonta tummaa suklaata.
Kastikkeelle kävi muutenkin vähän kummasti...laitoin sen pulloon. Ja sinne se jäi. Ei tullut enää ulos...Onneksi pullotin vasta sen ylijäämä kastikkeen, etten jäänyt kokonaan ilman. :) Ohjeen mukaan tehdessä kastiketta tuli muutenkin liian paljon, joten ensi kerralla puolitan ohjeen.
No, maku kuitenkin oli ihana, sekä brownien että kastikkeen. Kummasti tarttui kylkiin, nyt kestää taas lenkkeillä. Toisaalta, talvi on tulossa ja tarvitaan vararavintoa...?


Browniet:

100g suolatonta voita (laitoin tavallista)
115g tummaa suklaata paloina
3 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljauutetta (laitoin vaniljasokeria)
2 isoa munaa
2,5 dl jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl valkosuklaarakeita (paloittelin tavallista valkosuklaata..)

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Sekoita ja anna jäähtyä hieman. Hämmennä joukkoon sokeri,suola ja vaniljauute. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.
Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kakkutaikinaan. Sekoita suklaarakeet joukkoon ja kaada taikina vuokaan. (Kulmikas vuoka, 18cm sivut.Vuoraa vuokaa leivinpaperilla.)
Paista 180 asteessa 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on tasavärinen ja keskelle työnnetty coctailtikku tulee lähes puhtaana ulos. Anna jäähtyä hieman sillä aikaa kun valmistat kastikkeen.

Kinuskikastike:

4 rkl voita
2,5 dl sokeria
1,5 dl maitoa
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl maissisiirappia
200 g tummaa suklaata paloina

Pane voi, sokeri, maito, kerma ja maissisiirappi kattilaan ja sulata heikolla lämmöllä. Kiehauta ja hämmennä 10 minuuttia tai kunnes seos on karamellinväristä. Ota tulelta ja lisää suklaa. Sekoita.

Leikkaa browniet paloiksi ja tarjoile heti kastikkeen kanssa.


 Mukavaa syksyistä loppuviikkoa kaikille täällä vieraileville! 

6 kommenttia:

  1. Nam nam, ihanan suklaista!
    Ja ehdottomasti pitää kerätä, tarkenee paremmin sitten pakkasilla ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvin sanottu.Vararavintoa tarvitaan ja pientä hemmottelua myös.
    Ihanan näköistä herkkua.Nami,nami.Pitää laittaa ohje talteen.

    Tein itse eilen omppupiirakkaa.Ihan tavallista mutta herkkua.Voi ei riittänyt ohjeen mukaiseen määrään,mutta ei haitannut piirakassa yhtään.Nyt kun on kotona,niin on mukava leipoa,vaikka en yleensä mikään himoleipuri ole ollutkaan.Ja tarttuuhan se kylkiin,mutta....tarttukoon.

    Oikein mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. Eipä yhtään hullummalta vaikuta!

    VastaaPoista
  4. Oi, näyttää niin herkulliselta! Just ihanasti oikein lilluu tuossa kastikkeessa <3

    Ihan mielettömän kiva blogi sulla muutenkin! :) Valitettavasti tää on jostain syystä liian raskas mun koneen pyörittää, mutta enköhän mä vähän potkimalla vielä sun herkkuresepteihisi pääse käsiksi. Ainakin lyhyellä selauksella löytyi jo vaikka mitä!

    VastaaPoista
  5. Varmasti tälläiselle suklaahulluulle ihanaa herkkua:) Mukavaa syksyistä sunnuntaita:)

    VastaaPoista
  6. Suklaafanaatikon on kyllä pakko kokeilla tätä... NAM!

    VastaaPoista