maanantai 14. syyskuuta 2015

Munakas- ja valkosipulivoimuffinssit



Jonkin kesäloma-aamun kokeiluja...
Aurinko paistoi ja näytti lämpöiseltä..hämäystä!
Terassilla syötiin, ja sitten kipinkapin laittamaan lisää vaatetta.
Se niistä lämpöisistä kesäaamuista. Mun lomalle ei niitä osunu.
Ehkä ens kesänä sitten. :)



Näiden ohje löytyi Maku Kaneli ja Sokeri- lehdestä, 3/2015.
Sekä munakkaita että sämpylöitä tulee 6  (paitsi mulla 7 munakasta, laitoin yhden silikonivuokaan) joten paistuvat muffinssipellillä kertapaistolla.

Nämä oli mukavan nopeita ja helppoja aamupalaksi, tein sillä aikaa kun muut nukkuivat vielä.
Ikävä kyllä lapsista 2/3 eivät pahemmin perustaneet, mutta minä ja mies kyllä tykättiin.

Valkosipulivoimuffinssit

2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa
1 muna
1/4 dl juoksevaa margariinia (n. 25g voita sulatettuna

Valkosipulivoi
25g voita
4 valkosipulinkynttä

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe.
Lisää maito, muna ja margariini.
Lusikoi taikina kuuteenmuffinssivuokaan jotka olet asetellut muffinssipellin koloihin.

Kuori ja puserra valkosipulit mössöksi.
Sekoita valkosipulimurska huoneenlämpöiseen voihin.
Tee jokaisen muffinin taikinaan kolo ja täytä se valkosipulivoilla.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.




Kinkku-tomaattimunakkaat

5 munaa
½dl maitoa
½rkl öljyä
1/4 tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
basilika, paprikajauhe
6 viipaletta kinkkuleikettä
2rkl juustoraastetta

Vatkaa kulhossa kevyesti munat rikki.
Lisää maito,öljy ja leivinjauhe sekä haluamasi mausteet.
Laita muffinssivuoan koloihin paperiset/ silikoniset muffissivuoat.
Annostele munakasmassa vuokiin.
Silppua kinkkusiivut ( tai savukala, aurajuusto tai mitä haluat laittaa) ja painele annos jokaiseen muffinssivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti