lauantai 12. syyskuuta 2015

Lihapullat tomaattikastikkeessa



Jotain uutta kokeilua ruokapuolellakin.
Tätä pöperöä meillä tullaan kokkaamaan useammankin kerran. 4/5 tykkäsi.
Se 1/5 söi kyllä, mutta ilmoitti kohteliaasti kastikkeen maistuvan hieman oudolta.
Siinähän maistuu, kai ne makunystyrät tottuu...
 
Kuvat on taas äärimmäisen eksoottisia...
Valmiita pullia unohin kokonaan kuvata. Mutta kyllähän te tiedätte miltä uunissa käynyt lihapulla näyttää? :)
Ei nyt aatella sitä kivaa kuvaa minkä olisin voinu ateriakokonaisuudesta ottaa.
Täytyy vaan tunnustaa, ettei kuvaaminen oo mun vahvimpia puoliani.
Varsinkaan, kun viikon takaisella mummollareissulla hukkasin kameran.
Miten voin torua lapsia huolimattomuudesta. kun on ite ihan samalla viivalla?
Ja minne taivaan tähden se kamera on joutunu???





Lihapullat:
 
1prk kermaviiliä
1pss sipulikeittoaineksia
2 munaa
1dl kaurahiutaleita
800g jauhelihaa (9,5%)
mausteita, esim. paprikajauhe, jauhelihamauste
 
Sekoita kermaviiliin sipulikeittoainekset, kaurahiutaleet ja munat.
Lisää jauheliha, sekoita tasaiseksi massaksi.
Anna maustua hetken jääkaapissa.
Pyörittele pulliksi ja asettele korkealaitaiseen uunivuokaan.
 
Kastike:
 
500g paseerattua tomaattia
1prk tomaattipyreetä
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1tl suolaa
1rkl hunajaa
mausteita, esim oreganoa, valkosipuli-pippurisekoitusta maustemyllystä,
paprikajauhetta
 
 
Sekoita tomaattikastike.
 Kaada tölkillinen paseerattua tomaattia kulhoon.
 Huuhdo tölkki tilkalla vettä ja lisää sekaan.
Lisää purkillinen tomaattipyreetä kulhoon, huuhtaise loputkin mukaan.
 Pilko sipuli ja valkosipuli, lisää kastikkeeseen.
Mausta suolalla ja mausteilla, lopuksi vähän hunajaa taittamaan tomaatin hapakkuus.
 Kaada kastike uunivuokaan lihapullien päälle.
Paista ensin n. 20 min 200 asteessa,
vähennä sitten 175 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia.
 
 Kypsyys kannattaa tarkistaa jostain keskellä olleesta pullasta.
Tarjoa keitettyjen perunoiden, muusin tai pastan sekä raikkaan salaatin kera.
 

1 kommentti: