sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Puolukkamoussekakku





Lasten pikkujoiluissa oli tarjolla myös tämä Kotilieden Leivontalehden Leivontakilpailun 2. sijalle päässyt herkku. Suosittelen!
Makea, mutta ei liikaa, pohjassa daimrakeet tekevät kivan lisän.





Pohja:
n. 250g kaurakeksejä
85g Daim makeisrakeita
100g voita 

Mousse:
150g ranskankermaa
1dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
2dl vaahdotettua kuohukermaa
200g puolukoita
1dl kinuskikastiketta
1prk (200g) rahkaa
6 liivatelehteä
tilkka vettä tai puolukkamehua

Koristeeksi puolukoita ja kinuskikastiketta.

Murskaa keksit ja Daimrakeet tehosekoittimessa. 
Itse paloin karkit puukolla, keksit laitoin pussiin ja nuijin kaulimella. 
Sulata voi ja sekoita pohjan aineet keskenään.
 Laita halk. 22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele muruseos sinne.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa ranskankermaa ja fariinisokeria muutama minuutti. Mausta vaniljasokerilla.
Lisää vatkattu kerma ja rahka.
Kääntele survotut puolukat ja kinuskikastike sekaan.

Sulata liivatelehdet tilkaan kiehuvaa vettä/puolukkamehua/puolukkasurvosta.
Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten moussen sekaan.
Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koriste ennen tarjoilua puolukoilla ja kinuskikastikkeella. Myös Daimrakeet sopivat kakun päälle.



Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!
Enää 3½ viikkoa aattoon.
Meillä varsinkin nuorimmalla jännitys tiivistyy, huomenna avataan joulukalenterin ensimmäinen luukku. :)


3 kommenttia:

  1. ♥Mahtavan ihanan näköinen kakku! Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvä, että olet testannut ja voit suositella, sillä ostin jo aiemmin Daim-rakeita tätä varten. Mietityttää vain tuo puolukka - onko sittenkään sopiva meidän perheen makuhermoille.

    VastaaPoista