sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Karpaloinen porkkanapiirakka





 Aikaa sitten testattu Pirkasta löytynyt ohje.
Mun mielestä pohja oli oikeen onnistunut, ihanan mehevä.
Ei tuo päällystekään pahaa ollu, mutta mun mielestä tavallinen on kuitenkin parempaa. 



5-7 porkkanaa
3 munaa
2dl sokeria
1dl fariinisokeria
1dl öljyä
½dl maitoa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
½tl inkivääriä
½tl suolaa
1tl soodaa
!tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
25g voita
1rs (200g) karpalotuorejuustoa
1dl tomusokeria

Koristeeksi Pirkka Pehmeitä karpaloita ja cashewpähkinöitä
(Tai ihan taviskarpailoita, vaikka pakastimesta ellei oo tuoreita .)



Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää öljy, maito ja raaste.
Sekoita kuivat aineet keskenän ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen.
Kaada taikina halk. 30cm piirakkavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.25minuuttia.
Anna jäähtyä.

Kuorrutus:
Sulata rasva.
Sekoita joukkoon muuta aineet.
Levitä piirakan päälle.
Koriste karpaloilla tai 
hienonnetuilla kuivatuilla karpaloilla ja pähkinärouheella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti