tiistai 17. joulukuuta 2013

Anopin aattonamit


Tässä lisää tuloksia karkinkeittelyillasta.
Kummityttö tais tykätä näistä eniten, ja hyviä olivatkin. 
Harmi etten ymmästäny näitä laittaa silikonimuottiin...
Kovin ovat tahmeita, ja yksitellen leivinpaperiin tai kinkkupussin palaseen kääriminen ei oo ainakaan mun hommaani.
Järki menee ennen kun on muutama nätisti kääreissään.

En sitten tiedä kenen anopin ohje tämän on, ei mun anoppini kuitenkaan. Ainakaan tiettänkseni.
Ohje siis napattu vanhasta Leivotaan-lehdestä.

3dl sokeria
50g voita
2½dl kermaa
1rkl vaniljasokeria
4rkl kaakaojauhetta

Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen pataan.
Keitä varovasti samalla sekoittaen.
Massa on valmista kun tiputat sitä kylmään veteen ja se muuttuu melko kovaksi.
Valmis massa saa olla palsua ja hiukan rakeista mutta ei kuitenkaan liian kovaa.

Kaada massa hyvin voidellulle uunipellille tai vadille (tai leivinpaperin päälle).
Kun massa on jäähtynyt, leikkaa se paloiksi.


Viikon päästä on jo jouluaatto.
Jännitys tiivistyy...
Mulla on vakaa aikomus selvitä tänä vuonna ilman ressiä.
Nyt on leivottu mitä leivotaan, kaupassa pitää viedä käydä, vähän paketoida ja siivoukset viikonlopun aikana.
Maanantaina töihin klo 16, seuraavana aamuna kotiin ja sitten onkin nukkumapäivä ja 3vapaata.
Ihanasti ehtii nauttia joulun herkuista ja tunnelmasta.

Millaiset jouluvalmistelut tekevät sinun joulustasi oikean joulun?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti