torstai 19. tammikuuta 2012

Puolukka-vaniljakiisseli



 Ohje on peräisin kirjasta Mustikka,ruis ja rypsi.
Joulupukin tuomisia..  Tosi kiva opus, täynnä hyviä ohjeita ja tietoa kotimaisesta voimaruuasta ja sen terveysvaikutuksista.

Mun mielestä tämä kerroskiisseli oli hyvää. Lapset ei hirveästi piitannu, Jere tosin tykkäs puolukka-osuudesta ja leivänmuruista.


 Ihanan pirtsakan näköisiä annoksia.



Puolukkakiisseli
3dl puolukoita
4dl vettä
½dl sokeria
3½rkl perunajauhoja + 1dl vettä

Vaniljakiisseli
5dk maitoa
1 vaniljatanko
½dk sokeria
2/3dl maissitärkkelystä
1 kananmuna

Päälle
1-2 ruisleipäviipaletta
1rkl pullomargariinia
1rkl tummaa sokeria

Survo puolukat ja kiehauta veden ja sokerin kanssa.
Sekoita vesi ja perunajauhot, kaada hyvin sekoittaen perunajauhoon. 
Siirrä kiisseli pois liedeltä kun keitos pulpahtaa pari kertaa. Ripsi hieman sokeria pinnalle.

Leikkaa vaniljatanko auki.
Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys,sokeri ja vaniljatanko ja kuumenna sekoittaen. Anna pulpahdella pari minuuttia ja sekoita koko ajan.
Riko muna ja vatkaa hieman jäähtyneen maitokiisselin joukkoon.Ripsi pinnalle sokeria.

Murenna tai raasta ruisleipä,. Sulata rasva pannulla ja paista leivänmurujahetki kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Siirrä jäähtymään.

Kun kiisselit ovat vähän jäähtyneet, lusikoi ne varovasti laseihin kerroksittain.
Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka. Ripottele leivänmurut annosten pinnalle juuri ennen tarjoilua.


















Meniskö nämä terveellisten herkkujen kategoriaan? :)

1 kommentti: