lauantai 21. tammikuuta 2012

Kaurasämpylät


Taas tässä kävi näin! Tuo pahuksen kuva ei suostu ilmestymään oikein päin vaikka mitä tekisin!
No siinä on nyt sitten vinossa, pahus.

Ohje samasta kirjasta kuin edellisen postauksen kiisseli, eli Mustikka, ruis ja rypsi.

5 dl vettä
25g hiivaa 
½tl suolaa
2 rkl siirappia
2 rkl rypsiöljyä
4dl kaurahiutaleita
7-8dl hiivaleipäjauhoja
(1-2rkl kaurahiutaleita)

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää muut aineet ja alusta taikina tasaiseksi.
Kohota tunnin verran.
Leivo sämpylöitä uunipellille leivinpaperin päälle. Jos taikina on pehmeää, voit nostella sitä kahdella lusikalla pellille. (Mun taikinasta tuli tosi pehmeää, ja lisäilinkin sitten käsiin reilusti jauhoja kun pyörittelin taikinaa palloiksi.)
Kohota vielä puoli tuntia. Voitele vedellä, koristele kaurahiutaleilla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti