maanantai 19. syyskuuta 2011

Kinkku-pekonipiirakkaa ja suklaamuffinsseja


Tuon piirakan kanssa kävi sellainen moka, että kuvaaminen unohtui.
Viimeisestä palasta nappasin kuvan, joka ei tosiaan mieltä ylennä. :)
No, maku oli hyvä, koko piirakka katosi. Sen verran oikaisin, että ostin kaupasta valmispohjan.
Piirakan ohjeen löysin Kirsin keittiöstä.

Ainekset:



Valmis piirakkataikina, tai valmista taikina itse:

3 dl vehnäjauhoja
125g margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

täyte:

200g kinkkusuikaleita
1 pkt pekonia
1 prk Ananaspaloja
2 kananmunaa
1 dl maitoa 1dl ruokakermaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
50-100g juustoraastetta

Valmista piirakkataikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin kulhossa. Lisää kylmä vesi. Laita viileään lepäämään noin tunniksi.

Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan, tee taikinasta piirakalle myös kunnon reunat. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

Pilko pekoni ja paista pannulla pekonista pahimmat rasvat pois. Nosta valumaan talouspaperille. Ota piirakka uunista ja lado paistettu pekoni, kinkkusuikaleet ja ananaspalat pohjan päälle.
Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma, pippuri ja suola. Vatkaa kevyesti.
Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraste pinnalle.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.






Näitä muffinsseja olen tehnyt usein. Nopea ja helppo ohje, aina onnistuu. Suklaina tällä kertaa 100g Daimsuklaata ja n. 80 g valkosuklaata.
Siinä vaiheessa kun taikina oli sekoitettu, tajusin että muffinssivuoat on loppu. Onneksi oli nuo silikonivuoat!
 
Kuorrutteen ohje kaverilta, kiitos Anne!
Kaakaojauhetta ei ollut tarpeeksi joten sulatin lisäksi vähän Daimsuklaata. En taas aatellu ihan loppuun asti.. Pursotus meni sitten ihan takapuolelleen, daimrouhehan tukkii pursottimen..
Mutta mitäs pienistä, herkkua oli!!!
 
60 g pehmeää voita
100 g tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
(n. 8 palaa suklaata sulatettuna)
 
Kippaa kaikki aineet kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi töhnäksi.
Pursota muffinssien päälle.
 
 

2 kommenttia:

  1. Ompa maukas postaus, tekis mieli maistaa :P
    Kuulostaa ja näyttää hyvlät tuo kinkkupiiras, tykkään noista, voisin kokeilla.
    Ihanat muffinit ja kuorrutus herkullinen, kauniisti ovat kaikki esillä, älä huoli :)

    VastaaPoista
  2. Ai nam nam miten herkullisia! Mulla menee aina muffinsit jotekin pieleen, ne ei vaan onnistu!

    VastaaPoista