keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Persikka-valkosuklaakakkua gluteenittomana ja taviksena

Alkaa mennä maku tähän bloggaamiseen, kun nämä kuvatkaan ei suostu asettumaan oikeen päin,vaikka kuinka yrittäisin. Tätäkin muokkasin jokalailla ja latasin miljoona kuvaa, ja silti tämä on nurinpäin... Arghhh!

No, joka tapauksessa... Tälläiset vein mummoloihin pääsiäisen aikaan.

Toisessa oli pohja Rainbown Tummista täytekekseistä, toisessa gluteeniton kääretorttupohja (Ohje Gluteenitonta leivontaa-blogista), josta otin 20 cm irtopohjavuokaan sopivan palan.
Täyte on myös gluteeniton. Liivatteista sen verran, että 4 olisi riittänyt, mutta koska piti ottaa huomioon automatka, pelasin varman päälle...


Gluteeniton kääretorttupohja

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita varoen. Leivitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. 
Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Täytteenä kummassakin sama mössö:
2 dl kermaa
100g tuorejuustoa
n.80g valkosuklaata(Panda)
ripaus sokeria
hieman sitruunamehua
5 persikanpuolikasta (säilyke) sauvasekoittimella mössättynä
3 persikanpuolikasta pilkottuna
5 liivatetta

Päällimmäisessä kerroksessa 2 prk Piltti Aurinkoinen sosetta ja 2 liivatelehteä.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa...ei se haittaa vaikka kuva on nurinperin...ihana ja varmasti hyvä kakku kuitenkin :) Oletko kokeillut Picasaa...sillä mie ainaskin saan hyvin kuvat bloggeriin :)

    Ja kiitos ihanasta kommentista ja hyvä että on muitakin "hyviä" silittäjiä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! =)
    Mullaki menee välillä hermo näiden kuvien kans, ku ne ei asetu. Pitää itekki kokeilla joskus laittaa pilttikuorrute kakkuun ;)

    VastaaPoista