tiistai 12. huhtikuuta 2011

Mansikka-daimkakkuja


Siskoni pyysi tekemään kaksi kakkua. Toiveesta kumpikin on 3 munan, päällä marsipaani, kostutus mansikka-vaniljamehulla. Marsipaanin alla kermavaahtoa. Koristeena pikeerikiekuroita ja sokerihelmiä.
Täytteenä kummassakin samat sössöt, joihin inspiraatio saatu Kinuskikissalta, pienillä muutoksilla. Tällä ohjeella täyte riitti hyvin kahteen väliin, kyseessä siis halk. 20 cm kakut.



Ensimmäisessä välissä täyte tällä ohjeella:

2 dl kermaa
½ prk ('a 250g) tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 kpl (a' 56g) Daim-patukkaa
n.½ sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua
2 liivatetta
mansikoita, runsaasti

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen tuorejuusto. Rouhi suklaa ja lisää se kermaseokseen sokerin kanssa.
Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuorien keltainen osa. Laita n. puolet raasteesta kermaseokseen.
Mikrota mukissa sitruunamehu, liota liivatteet siihen. Sekoita liuos muuhun mössöön. 
Levitä täytettä kostutetulle kakku pohjalle. Painele palottuja mansikoita täytteeseen.

Toinen täyte on kerma-56g rouhittua daimsuklaata-sulatettu valkosuklaa-½ sitruunankuoriraaste-ja tilkka sitruunamehua. Ja täytteeseen tökityt mansikat. Niitä muuten meni näihin kakkuihin n. 600-650 g. Mansikat on hyviä...




Pikeeri

1/4 dl kananmunan valkuaista
1½ dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua

Vatkaa valkuaista ja siivilöityä 1 dl tomusoria 3 minuuttia pienessä kulhossa.
Lisää mehu ja loput tomusokeri. Vatkaa vielä hetki.
Pikeeri kuivuu nopeasti, joten laita kansi päälle ettei se osa kuiva jota et juuri käytä.


Jere teki taas jämäpaloista marsipaanikakun. Kuvasi myös itse, myös sormen. ;) Huolehti sen itse jääkaappiin ja tarjoili illalla pikkusiskolleen suurena herkkuna. :) Se mitä eivät jaksaneet syödä, oli siististi nostettu takasin jääkaappiin. Pisteet Jerelle siitä! Ihana pikkukokki!
Herra teki tänään myös kaurapitsejä, mutta niistä sitten toisella kertaa...




9 kommenttia:

  1. Kauniit pikkukakut! Etenkin tuon keltaisen koristelu on ihan nappisuoritus!

    VastaaPoista
  2. Apua, mitä herkkuja, kauniit ja täyteläiset kakut, kiva ohje..

    VastaaPoista
  3. Nämä olivat täydelliset! Kiitos, kiitos, kiitos <3!

    VastaaPoista
  4. Sievät kakut :) Ja varmasti herkulliset, rrrrakastan Daimia!

    VastaaPoista
  5. Kivan näköisiä kakkuja - keltainen oikein pääsiäisen kruunu!

    VastaaPoista
  6. Kiitokset ihanista kommenteista!
    Itsekin olin tuohon keltaiseen tyytyväisempi..

    VastaaPoista
  7. Ja ne pitsit, osu ja uppos :oP
    Näin muutes tänää västäräkin, västäräkistä vähäsen, kesä tulee!! :o) Terkuin, Suvi

    VastaaPoista