maanantai 17. tammikuuta 2011

Tiikerikakku kinuskilla ja lakritsilla höystettynä


Eilisen ongelmiin kuului jääkaapissa lojuvat lakritsi- ja kinuskikastikepurkit. Niille piti keksiä jotain käyttöä tai heittää pian roskiin. Ja kun molemmat mummut on opettanu, että ruokaa ei saa heittää hukkaan, niin johonkin ne piti saada tukittua. :)
Tulipa sitten mieleeni kokeilla tiikerikakkua noilla maustettuna. Kannatti! Jere tykkäs hurjasti, ja minä samoin. Kakusta tuli ihanan mehevää ja hyvää.


Tiikerikakku


200 g voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhe
n.1dl kinuskikastiketta + 0,5 dl maitoa/kermaa
n. 1,5 dl lakritsikastiketta
 (tavalliseen Tiikerikakkuun 1dl maitoa ja 2 rkl kaakaojauhetta.)




Vaahdota voi ja sokerit.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää maito/kerma vuorotellen jauhojen kanssa.


Ota 1/3 massasta, lisää siihen lakritsikastike. (Tavallisessa kakussa kaakaojauhe.)
Lisää kinuskikastike 2/3 massaa.


Laita massat voideltuun vuokaan kerroksittain, tumma massa keskimmäiseksi.


3 kommenttia:

  1. Voi namskista! Ihanan näköistä <3

    VastaaPoista
  2. On kyllä komea kakku, niin hyvin kohonnutkin.

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuulonen ohje!! Tulee testaukseen ehdottomasti, meillä kaikki lakritsijutut tekee kauppansa!! :)

    VastaaPoista