lauantai 4. joulukuuta 2010

Suklaacassiskakku


Tätäkin kakkusta syötiin pikkujouluissa, loput vein sitten töihin.
Tekovaiheessa kyllä meinasi hermot revetä. Mikään ei mennyt niin kuin elokuvissa.... Jostain kumman syystä paiskasin taikinan liian isoon vuokaan. Pohjasta tuli siis liian ohut. Eli jouduin ottamaan ylempään kerrokseen lisää massaa kääretorttulevystä, jonka ohje löytyy täältä. Etäisesti muistelin, että täyte/päällyste pysyy paikallaan ilman reunojakin...eli hetken päästä tungin ne reunat kakun ympärille. Puolen yön aikaan suklaata paloessani kyllä kävi mielessä, että onks järkee vai ei. Sohvallakin olisin voinut maata ja vaikka lukea jotain hömpänpömppää iltavuoron päälle. :)
No, kai tuo kannatti, mun makuun kakku kyllä oli. Jos tykkää mustaviinimarjojen ja suklaan yhdistelmästä, niin suosittelen! Ei ole liian makeaa, mutta ei liian karvastakaan.


Pohja:
150 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
100g tummaa taloussuklaata (käytin Fazerin Sinistä)
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa

Kostutus:
n. 1½ dl laimennettua mustaviinimarjamehua

Täyte:
4 dl (200g) mustaviinimarjoja
1 dl sokeria (Laitoin enemmän, lisäksi vaniljasokeria. Maun mukaan...)
½ tlk (n. 125 g) maitorahkaa
2 dl vispikermaa
4 liivatelehteä
½ dl laimennettua mustaviinimarjamehua
n. 100 g rouhittua suklaata

Koristeeksi jäisiä viinimarjoja.

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi.
Sekoita suklaa ja kuivat aineet keskenään.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
Lisää jauho-suklaaseos vaahtoon varovasti sekoittaen.
Nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,5l vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia.
Soseuta hieman kohmeiset viinimarjat vaikka sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja rahka.
Vaahdota kerma.
Kuumenna mehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivatelitku viinimarja-rahkaan ja sekoita. Lisää viimeiseksi kerma ja tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa.

Halkaise kakkupohja kahtia. Laita toinen kakkulevy irtopohjavuokaan, kostuta mehulla ja levitä päälle puolet täytteestä. Rouhi tähän väliin suklaata. Kostuta toinenkin kakkulevy, laita paikoilleen ja levitä loppu täytemössö. Hyydytä kylmässä vähintään 4 tuntia. Mielellään yön yli. Koristele jäisillä marjoilla.

Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä n. 3 päivää.


                           

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana kakku, hyytelökakkuja on tullut tehtyä joitakin, pidän niistä.
    Kakkusi on kaunis ♥

    Kyllä kannatti ja takuulla maistuikin :P

    VastaaPoista
  2. Kuinka usein sitä miettiikään onko järkeä vai ei?? tuolla ne muut lekottelee ja ite huhkii keittiössä kuin joku pieni eläin. Ja yleensä just yöaikaan. Mutta uskompa, että maku on ollut tuossa tortussa huippu :DDDD

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku! Kaikki missä on suklaata uppoaa kyllä...

    VastaaPoista