keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Leipätikut





Voileipäkakun teosta jäi kiva keko leivän reunoja, joista lauantai-illan ratoksi tein naposteltavaa.

Eli leivänreunat uunivuokaan. Päälle kaadoin ruokaöljy-valkosipuli-paprikajauhe-yrttimauste-valkosipulisuolaseoksen ja laitoin kipon uuniin 200 asteeseen siksi, kunnes näyttivät tältä.





Muistaakseni n. 10-15 min.
Koko tupaan tuli ihanan mausteinen,valkosipulinen tuoksu ja "tikkuja" oli kiva dippailla. Mies ja 2/3 lapsistakin kelpuuttivat nämä. :)
Näköjään tämä mummujen oppi "Mitään ei saa heittää pois. Kaikkea voi tarvita, jos tulee sota" alkaa rehottamaan minussakin. Eikä siinä mitään vikaa.
Mun mummuni on/oli ihania, viisaita naisia, joilta kannattais ottaa oppia useammassakin asiassa.


Mukavaa keskiviikkoa kaikille. Nyt mä kipaisen työmaalle.

3 kommenttia:

  1. Höh,no enpäs älynnyt tuota keväällä kun tein voileipäkakkuja.Olis mennyt reunuset hyvin kaupaksi.

    Yritin niitä tyrkytellä porukoille mutta huonolla menestyksellä ja roskiin ne kai lopulta meni.

    Kiva idea taas kansiooon.

    Joko teillä kirjoitellaan pukille.

    VastaaPoista
  2. Mä aina jauhan reunat korppujauhoks - tosin en sit tiedä mitä teen sillä korppujauhomäärällä :D

    VastaaPoista
  3. Ompas kiva idea käyttää noita ylijäämä leivänreunoja : )

    VastaaPoista