torstai 20. toukokuuta 2010

Juustopiirakka




Jeren synttärit lähestyy, ja yritän saada leivottua jo...pakastimeen tosin. Lähempänä juhlia olen suht aktiivisesti töissä, joten ei voi ajatellakaan jättävänsä kaikkea sinne.
Sain ystävältäni maistiaisen ja "suunnilleen"ohjeen tähän piirakkaan - Kiitos Anne! :)
Täyteaineita laitoin liiankin reippaasti, joten tein pikkupiirakan joka päätyi sitten jo parempiin suihin. Täyte oli melko suolaista, johtui ilmeisesti juustoraasteesta jota siihen laitoin. Kaapista löytyi joku pizzaraastepussi jonka laiskuuksissani kippasin tähän. Olisi kai ollut viisaampaa raastaa edamia. Mutta ihan hyvää tämä oli näinkin.
Laitan täyteen ohjeeseen summittaiset määrät, sitähän voi sitten jokainen makunsa mukaan muokata.

Pohja:
150g voita
4½dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1½tl leivinjauhetta
1dl vettä

Sekoita jauhot,suola ja leivinjauhe.Nypi sekaisin pehmenneen voin kanssa. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Halk. n.22cm)

Täyte: 
1 prk Kolmen juuston kastiketta
1 pkt Koskenlaskija viherpippuri sulatejuustoa
n.½ paprikaa kuutioina (tai maun mukaan)
n. 100g kinkkukuutioita (tai maun mukaan)
n. 1dl juustoraastetta
1 muna

Kaada kolmen juuston kastike ja sulatejuusto kattilaan, kuumenna ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Jäähdytä.
Sekoita muut aineet sulatejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 220 asteessa n. 35 minuuttia uunin keskivaiheilla.



2 kommenttia:

  1. Taas aivan liian herkullisen näköistä.Ääk,ja pitäisi pitää painosta kiinni.Töissä tehtiin talvella inbody mittaus,jonka mukaan painoa voisi pudottaa 4,8 kiloa.Vaikkakin se on normaalissa.Niin silti voisi pudottaa.

    Leipomaan pitäisi alkaa täälläkin.

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä ihanalta, harmi, kun ei synttäreille päästä, niin jää piirakka meidän osalta maistamatta. Mulla onkin mennyt hurjasti kaikenlaisia juttuja näillä sun sivuilla viime aikoina ohi, täällähän on jo taas vaikka mitä!

    VastaaPoista