maanantai 31. toukokuuta 2010

Gluteeniton Gormiti-kakku



Suvussa ja lähipiirissä on keliaakikkoja, joten tottahan synttäreillekin piti leipoa gluteeniton kakku. Väkeäkin kyllä oli tulossa sen verran, että päättelin että yhdellä kakulla ei pärjätä. Näillä kahdella homma hoitui hyvin.
Täytteenä oli, edelleen synttärisankarin toiveesta, mansikkasurvosta, vadelmahilloa ja kermaa. Kostutus appelsiinimehulla.
Päälle linttasin valmiin Gormiti-kuvan, jossain on pakko mennä siitä mistä aita on matalin... Aika alko loppua kesken.. (Seuraavalla kerralla toivon työvuoroni niin, ettei tarvi yövuoropöhnässä kakkuja värkätä. :))
No, lasten mielestä gormiitit kai on in, joten tämä kakku maistui samaan tahtiin kuin tuo merirosvolaivakin.

Jäin kyllä miettimään, että mitähän hienoa noissakin muka on? Siis noissa muoviukkeleissa. Kestäviä kyllä ovat, yhdeltä on käsi irronnut, mutta se jäikin talvipakkasilla auton alle. Noilla leluilla leikkii vielä lapsenlapsenlapsetkin, luulisin! ;) Eivät ainakaan ikinämilloinkaan maadu...

Kakkupohja:

6 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-60 minuuttia, uunin tehosta riippuen.

3 kommenttia:

  1. Heippa!

    Kiva kun löysit sivuilleni =) tulinkin heti vastavierailulle ja saa linkittää, linkitin myös sinut. Itselläni ei ole lapsia joten saan siskon poikia hemmotella aina synttärikakuilla. Tällä hetkellä tuo gormit on iso juttu ja samoin legot =) onneksi juhlat on vasta syksyllä joten idoita saa hakea.

    VastaaPoista
  2. Mahtava oli tämä Jeren kakku sekä maultaan että ulkonäöltään. Jere mahtoi olla onnessaan kun näki tämän kakun; sen verran erikoinen luomus!

    VastaaPoista