sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Hyönteishotelli x2Viime vuosina on ollut paljon puhetta pölyttäjien hurjasta vähenemisestä. Se vaikuttaa tietenkin kaikkien meidän elämään. 
Viljelykasvit, puutarha- ja luonnon marjat yms tarvitsevat pölyttäjiä tuottaakseen satoa.
Joten meidän jokaisen ravinnon saanti on kiinni pienistä pörisevistä öttiäisistä. Niistä jotka välillä tuntuvat myös ärsyttäviltä.
Kun kuulin, että jopa 40 prosenttia pölyttäjähyönteisistä uhka häviäminen, ärsytys katosi.
Ja se tosiasia, että yhden mustikkaneliömetrin pölyttämiseen tarvitaan 700 kimalaista, antoi osviittaa siitä, kuinka paljon näitä pikku otuksia todella tarvitaan, jotta meillä ihmisillä on mahdollista saada metsästä satoa. Ja muualtakin.
Eikä voi edes ajatella, että ostanpa kaupasta. 
Jos ei pörise, ei kaupasta ajan mittaa löydy mustikkaa, ainakaan normikuluttajalle sopivaan hintaan.

Täältä ja täältä löytyy lisää tietoa aiheesta.

Kukaan ei pelasta yksin maailmaa,eikä sen pörriäisiä, mutta jokainen voi tehdä pieniä tekoja, jotka osaltaan auttavat hyvien asioiden toteutumista.
Meillä puolisoni teki 2 erilaista hyönteishotellia.
Nyt vaan toivotaan että ötökät löytävät ne ja viihtyvät. :)

Mä tilasin Hyötykasviyhdistykseltä 3 erilaisia kukansiemeniä. Kaikki lajeja, joiden pitäisi maistua perhosille. Ne on jo aikaa laitettu esikasvamaan, mutta toistaiseksi aika köyhin tuloksin.
Jos joku niistä vahingossa kasvaa niin isoksi että tuottaa jopa jonkin laisen kukan, laitan tänne kuvan, mutta enpä odota suuria...
Kaupasta oon ostanut joitakin kukkia, ja toivon että perennoista on jotain iloa, kunhan kesä etenee.Kauniita kesäpäiviä! 
Ovatko pörriäiset sinulle uhka vai mahdollisuus? :)4 kommenttia:

 1. Aika monessa blogissaalkaa näkyä noita hyönteis hotelleja,jokaisella on omanlainen, itse tein myös, en blogiin ole vielä laittanut, olen ajatellut että meneekö hyönteiset niihin, olen tiiraillut niitä reikiä ja koloja, mutta mitään ei vielä ole näkynyt, ja kuka alunperin on aloittanut infoamaan h-hotelleja/ varmaankin jokin hyönteis tutkija ?/ mielenkiintoista,

  VastaaPoista
 2. Voi miten hienot hotellit puolisosi teki! Meillä on yksi hotelli ja viime kesänä rakensin "perhospenkin" juurikin sillä ajatuksella että saataisiin lisää ihastella perhosia. Punapäivän kakkara ja yrtit näyttävät olevan ne suosikit tällä hetkellä meidän pihalla:) Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta♥

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanat hotellit! Varmasti itsekin laittaisi jos olisi piha, lasitetulla parvekkeella ihan kauheasti ei tuosta iloa ole :D

  Ja juuri tuo ajatus, että kukaan ei yksin pelasta maailma aon minusta se kaikkeiin tärkein, pieniä tekoja jokaiselta niin ollaan paljon paremmassa paikassa.

  Aurinkoista kesäkuun viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kyllä pörriäiset on uhka, tai oikeastaan ampiaiset. Yksi meidän perheestä sai viime kesänä vaikean anafylaktisen shokin ampiaisenpistosta. Jäi tänä kesänä kesäkukat laittamatta, puhumattakaan hyönteishotellista.

  VastaaPoista