tiistai 14. elokuuta 2018

Kana-riisivuoka


Huomaa, että helteet ovat enää muisto vaan, uuniruokien teko alkaa taas kiinnostaa. ;)
Kokeiluun meni täältä löytynyt ohje.
Todella, nopea, helppo ja herkullinen. Menee jatkoon! 

Sekaan voi ohjeesta poiketen laittaa muutakin kuin porkkanaa, esim kukkakaali, ananas, paprika, mitä nyt sattuu kaapista löytymään! 
Kevyemmän version saa kun jättää ruokakerman pois.
Mä paistoin tätä vahingossa liian kauan, unohin koko jutun...
Mutta ei mennyt liian kuivaksi ja pilalle, hyvää oli ja kaikille kelpasi.
Koskenlaskija on niin hyvää tässäkin!

450g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
2,5dl riisiä
4 porkkanaa
1 sipuli
1/3 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa
4dl vettä+1 kanaliemikuutio
2dl ruokakermaa
paprikajauhe,curry,valkosipulijauhe
pinnalle juustoraastetta

Keitä vesi, liota siihen kanaliemikuutio.
Kuori ja pilko kasvikset, kuutio sulatejuusto.
Laita uunivuokaan riisi, broilerinsuikaleet, kasvikset ja sulatejuusto ja mausteet.
Sekoita kevyesti.
Kaada päälle kanaliemi ja ruokakerma.
 Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 50-60 minuuttia.
Tarjoa salaatin kanssa.


4 kommenttia: