lauantai 7. heinäkuuta 2018

Raparpericurd


Ja sitten paluu raparperiin... ;)
Kokeiluun meni raparpericurd, ja siitä tulikin tosi kirpsakkaa ja hyvää!
Ohje löytyi täältä. Sovelsin kyllä taas vähän. Kaapissa oli tavallista sokeria, ja vadelmamehutiivistettä joten niillä mentiin.
Oikea mansikkamehu voisi kyllä olla tuohon täydellistä.

Mihinkään leipomukseen en ole vielä tahnaa laittanut.
 Mutta kunhan kerkeän, voisi tehdä vaikka kääretortun.

Puolet pistin purkkiin ja jääkaappiin, puolet pakastin.

300g raparperia
1-3rkl vettä
½dl mehujuomatiivistettä (mansikka)
2dl sokeria (Siro)
2 munaa
3rkl voita

Paloittele raparperin varret kattilaan.
Kiehauta ne pehmeäksi tilkassa vettä.
Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.

Mittaa 2dl raparperisosetta teräskulhoon/pieneen kattilaan.
Sekoita joukkoon mehu, sokeri sekä kevyesti vatkatut munat.

Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan ahkerasti vatkaten n. 10 min, kunnes seos paksuuntuu.
Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.

Nosta kippo vedestä ja lisää joukkoon voi hyvin vatkaten.
Kaada raparpericurd puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä.

Raparpericurd säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa. Sen voi myös pakastaa.




6 kommenttia:

  1. Herkullisen oloista! Kivaa viikonloppua Sumi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatti kokeilla. :)
      Mukavaa viikon jatkoa teidän perheelle! <3

      Poista
  2. No tämä on varmasti hyvää! Onneksi löytyy vielä raparperia pakkasesta :)

    VastaaPoista
  3. Raparperi on vaan niin kesään kuuluva! Varmaankin tulee hyvä kääretorttu.

    VastaaPoista