Raparperi huumassa piti testata aivan uutta ohjetta, ja kannatti kyllä!
Annin uunista löytyi kerta kaikkisen näppärä, sekoitettava ohje. Eli ei tarvita vatkaintakaan!
Lopputolos oli oikein maistuva. Perhe ja kylässä käyneet ystävät söivät pellillisen piirakkaa, joten sain unohtaa pakastamisen. Luulin nimittäin leipovani vierasvaraksikin.. :)
8dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
250g sulatettua voita
1tl soodaa
1 tl vaniljasokeria (laitoin 2)
Sekoita kaikki aineet keskenään. Ota 1/3 taikinasta eri kulhoon.
Lisää suurempaan taikinaan nämä:
2dl kermaviiliä
1kananmuna
500g raparperinpaloja pohjan päälle.
Pese ja pilko raparperit.
Sekoita kananmuna ja kermaviili keskenään ja lisää isompaan taikinaan, sekoita.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Käytä jauhoje, jos taikina tarttuu sormiin.
Lisää raparperinpalat.
Murustele pienempi taikina päälle.
Paita 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Onko sinulla raparperivinkkejä? :)
Mä oon tehnyt tätä piirakkaa myös, ihan parasta! ♥
VastaaPoistaEikö olekin hyvää!? :)
PoistaUskon, että ei ole ehtinyt pakastimeen :)
VastaaPoistaJuu, ei mitään toivoa saada pakastimeen asti! :)
PoistaKiitos ohjeesta, nam nam :)
VastaaPoistaKiva jos siitä on iloa! :)
PoistaTämähän onkin kiav ohje. Mä aina innostun näistä "sekoita ja paista" ohjeista. Niin käteviä arkileipomuksia, kun ei työpäivän jälkeen ehdi / jaksa muuta.
VastaaPoistaSama täällä! Nykyään inhoan varsinkin voin ja sokerin vaahdottamista! ;)
PoistaMä rakastan raparperipiirakkaa ja tänä kesänä pariakin ohjetta tullut jo testattua, mutta tämäkin pakko kokeilla. Sillä tavalla sitten löytään ne omat lempparireseptin, kun testailee eri ohjeilla :)
VastaaPoistaTotta puhut! On kiva kokeilla uusiakin ohjeita, vanhojen lemppareiden rinnalle.
PoistaOi nam! Raparperipiiras on herkkua. Tämän tyylisellä ohjeella oon kans tehnyt viime vuonna piiraita. Ihanan näköistä <3
VastaaPoistaPs. Itse aattelin testata seuraavaksi raparperista kaurapaistosta :p :)
PoistaVoi, se on varmasti tosi hyvää!
Poista