keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Puuroseos-sämpylät


Yritän parhaani mukaan minimoida ruokahävikin.
Mummun opetukset takaraivossa olen sitä mieltä, että on synti laittaa ruokaa roskiin.
Puhumattakaan rahan tuhlauksesta, ja roskakasan kasvusta..
(Joskus niin kuitenkin käy, ikävä kyllä.)

Tällä kertaa käytämättä uhkasi jäädä tämä Fazerin puuro systeemi. Ostin sen yövuoroihin, aamupuuroksi. Helppo mitata leseet lautaselle ja kaataa kuuma vesi päälle.. mutta kun maistui mun suussani niin sahanpurulta...
Tänään aktivoiduin sämpylän tekoon, ja laitoin tuota puurohitu-jyväseosta kaurahiutaleiden tilalta.
Siirapista  puolet on itse tehtyä Kuusenkerkkasiirappia, puolet tavallista vaaleaa siirappia.
Jauhoina tänään sämpyläjauhoja höystettynä desillä auringonkukansiemeniä.
Seos, josta tuli pahaa puuroa, maistui hyvältä sämpylöissä. :)
Tuosta tulee vielä toinenkin satsi, jonakin toisena päivänä.



½ l vettä tai maitoa
50g hiivaa tai 1pss kuivahiivaa
5dl 
½tl suolaa
½dl siirappiakoita.
Jos teet kuivahiivalla, sekoita hiiva 2dl jauhoja, lisää ne kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää neste.
Anna nousta liinalla peitettynä lämpimässä paikassa n. 20 minuuttia.
Kun seos kuplii, lisää muut aineet. Alusta taikina hyvin.
n. 7dl jauhoja
50g voita sulatettuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet, se
Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Leivo heti smpylöiksi, kohota pellillä.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10-12 minuuttia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti