keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Rukiisia ruutuja (rusinoilla, yökyök)

















Tämäkin resepti löytyi Leivotaan-lehdestä.
Ohjeeseen kuuluu rusinat, mutta koska mun mielestä ne on ällöjä, turvonneita lötköjä leivonnassa, jätin ne pois. En mä leipääni mitään rusinoita halua...
Lisätköön se joka niistä tykkää.
Tällä kertaa muistin tehdä taikinan illalla jääkaappiin, joten kouluun lähtijät saivat aamulla lämmintä leipää.
On tässä epäsäännöllisessä kolmivuorotyössä hyvätkin puolensa. :)

25g hiivaa
4dl vettä
1rkl öljyä
1½tl (yrtti)suolaa
5dl hienoja ruisjauhoja
5dl vehnäjauhoja
(1½dl rusinoita)

Illalla: Murenna hiiva kulhoon.
Lisää vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
Lisää öljy, suola ja jauhot vähän kerrallaan.
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Alusta taikinaa muutama minuutti.
(Alusta rusinat taikinaan viimeiseksi.)
Painele taikina pellille leivinpaperin päälle (n.25x30cm).
Leikkaa taikina 12 ruuduksi veitsellä.
Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.

Aamulla:
Ota pelti huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Anna leivän jäähtyä pellillä.







1 kommentti:

  1. Nauratti tuo sun otsikko, kun ei rusinat oo omakaan herkku :D

    Mutta noin ilman niitä näppärän ja makoisan oloinen ohje!

    VastaaPoista