tiistai 5. toukokuuta 2015

Sitruunapiirakka



Pääsiäisen aikoihin testasin jostain blogista jota en enää muista (mahtaako joku tunnistaa ohjeen omakseen?) löytynyttä sitruunapiirakan ohjetta.
Raikas, mukavan kirpeä piirakka!  

Pohja:
100g voita
2,5dl vehnäjauhoja
3rkl tomusokeria
1/4 tl suolaa

Täyte:
4 kananmunaa
2 sitruunan mehu (1dl) ja kuori raastettuna
1,5dl sokeria
2dl kuohukermaa

Valmista ensin täyte.
Sekoita munien rakenne kunnolla rikki kulhossa.
 Älä kuitenkaan vatkaa, ettei täytteeseen tule ilmakuplia.
Lisää sokeri ja sekoita.
Pese sitruunat hyvin ja raasta kuoren keltainen osa.
Purist sitruunoista mehu.
Lisää mehu, kuoriraaste ja kerma täytteeseen.
Sekoita varovasti ja siirrä täyte jääkaappiin odottamaan vuoroaan.

Pohjaa varten nypi pehmeä voi, vehnäjauhot, tomusokeri ja suola sekaisin kunnes taikinasta muodostuu melko kiinteä pallo.
Nosta taikina jääkaappiin n. 15 min.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja nosta sitten halk 26 cm piirakkavuokaan.
Myös irtopohjavuoka käy.
Alle voit laittaa leivinpaperista leikatun ympyrän, niin valmiin piirakan saa helpommin nostettua tarjoilulautaselle.
Pistele pohja haarukalla.
Esipaista taikinaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Kaada täyte varovasti matalalta pohjan päälle.
Tasoittele lusikalla pahimmat ilmakuplat pois.

Paista 150 asteessa uunin alatasolla n.25-30 minuuttia
Täytteen tulisi olla juuri ja juuri hyytynyt ja kypsä.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

2 kommenttia:

  1. Hei vaan tännekin pitkästä aikaa. Sitä mää vaan, että mitäs kaikkea on tarjollatulevana viikonloppuna? SLURPS.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon kommentistasi! :) Kinuskikakku on tosiaankin huippuhyvää ♥

    Ompa ihanan näkönen sitruunapiirakka! Nam :) Sitruunaleivonnaiset on kyllä ihanan raikkaita aina, ja just mukavan kirpsakoita :--)

    VastaaPoista