perjantai 11. heinäkuuta 2014

Britakakku ja Pätkiskakku



Kesän aikana leivottuja... 
Britakakku, ensimmäisen kerran tehtynä.
Ulkonäkö ei mieltä ylennä, mutta maku oli taivaallinen.
Kelpasi kahvittelijoille. :)

Pohja:

250g pehmeää voita
2dl sokeria
6 munan keltuaista
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää keltuaiset yksitellen, samalla vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoseos vaahtoon ja sekoita.
Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.

Päällinen:

6 valkuaista
3dl sokeria
4tl vaniljasokeria

Sekoita sokerit keskenään.
Vatkaa valkuaiset.
Lisää sokerit vähitellen koko ajan vatkaten.
Vatkaa kovaksi marengiksi.
Kaada marenki pohjan päälle.
Koristele mantelilastuilla.
Paista 175 asteessa uunin keskiosassa n. 20-30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa levy kahtia.


Täyte:
3dl kermaa
viipaloituja persikoita, mansikoita, vattuja tms

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kermavaahto ja persikat tai marjat toiselle levyn puoliskolle. Nosta toinen päälle.
Suojaa kelmulla kun laitat jääkaappiin. 

Britakakun voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.



Pätkiskakkua olen tehnyt ties miten monta kertaa.
Laitetaan ohje kuitenkin tähän, kannattaa kokeilla.

Pohja:
n. 150g dominokeksejä, taviksia tai mintun makuisia.
75-100g voita

Täyte:
2,5dl flora vispiä
200g tuorejuustoa
200g pätkiksiä
4 liivatelehteä
n.3 rkl kuumaa kahvia
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
maun mukaan sokeria 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
Murskaa keksit ja sekoita niihin voisula.
Painele muruseos halk.22cm irtopohjavuoan pohjalle. (Pingota leivinpaperi pohjalle.)

Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa.
Sulata liivatteet kuumaan kahviin, kaada liuos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseen, sekoita.
Lisää viimeisenä kerma.
Mausta sitruunamehulla, vaniljasokerilla ja sokerilla.
Tarkista maku.

Kaada täyte pohjan päälle. 
Peitä vuoka ja laita se jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi tai yön yli.






Mielessä oli monenlaisia muistoja kun kuljin lapsuudesta tutussa metsässä keräten Ketunleipiä tenavien kanssa.
Maistuivat ihan samalta kuin lapsenakin. :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti