sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Raparperimehu


 
 
Ikävä tunnustaa, mutta pakastimesta löytyi vieläkin viime kesänä sinne laitettuja raparperin paloja.
Mummun opit ruuan roskiin heittämisestä hakkasivat takaraivossa, joten jotain niistä piti tehdä.
Ei kai ne pilalle tuossa ajassa mee...
Eihän toki. :)
 
Päädyin sitten kokeilemaan jostain lehdestä aikoja sitten napattua mehuohjetta.
Ja täytyy kyllä sanoa, että tämä on taas niitä makuja, jotka jakaa mielipiteet melko voimakkaasti.
Mun mielestä ei mitenkään erikoista, 2/3 lapsista tykkäs, kuten mieskin. Joka ei juuri mehuja juo.
Jeren kanssa sekoitettiin joukkoon loraus spritea, tai mitälie halpisversioa se olikaan.
Nam! Se oli mun makuuni!
Tämähän on siis tiivistettä, joten vettä/limsaa lantringiksi maun mukaan.
Sekoitusohje: reilusti mehua ja vähemmän lantrinkia. :)
 
 
1kg raparperia
1,5l vettä
1 vaniljatanko
3dl sokeria
 
Huuhtele raparperit ja leikkaa varret pieniksi paloiksi.
Kiehauta vesi. Lisää kattilaan raparperinpalat sekä halkaistu ja raaaputettu vaniljatanko.
Peitä kattila kannella ja keitä kunnes raparperin rakenne on hajonnut, eli n. 15 minuuttia.
Kaada juoma harsolla vuorattuun siivilään ja valuta.
Kaada valunut mehu takaisin kattilaan.
Kiehauta se sokerin kanssa.
Kuori pinnalta vaahto.
Pullota kuuma mehu suppilon avulla hyvin pestyihin lasipulloihin.
Tarjoa mehua vedellä tai spritellä laimennettuna, jääpalojen kanssa.








2 kommenttia: