torstai 23. tammikuuta 2014

Valkosipuli-pesto ja savuporo täytteiset juustosarvet


Testattavaksi meni jo aiemmin Hellapoliisin ohje juustosarvista.
Tein kaksi satsia, toiseen täytteeksi tuo pestohässäkkä ja
 toiseen Creme Bonjour Savuporo tuorejuustoa ja juustoraastetta.

Mielestäni tuo taikinaohje oli oikeen onnistunut.
Pesto taas ei kaikille maistunut, joten savuporot syötiin loppuun nopeammin. 
Mutta makuja on monia, ja niin on täytevaihtoehtojakin.
Tuorejuustoistakin löytyy vaikka mitä kivaa. 
Ei muuta kuin kokeilemaan. :)

Ohje kopsittu suoraa Hellapoliisin sivulta.


Valkosipuli-pestotäytteiset juustosarvet 16 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g margariinia
1 prk kermaviiliä

Täyte:

n.  1 tl valkosipulituorejuustoa ja 1 tl vihreää pestoa/ sarvi

Voiteluun:

muna
Pinnalle:

juustoraastetta tai seesamin- tai unikonsiemeniä

Sekoita kuivat aineet, juustoraaste ja pehmeä margariini. Lisää kermaviili ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse jauhoja apuna käyttäen pyöreä ympyrä, joka on halkaisijaltaan n 30 cm. Jaa taikina kahdeksaan sektoriin. Tee toiselle taikinaosalle samoin. Laita lusikallinen pestoa ja valkosipulituorejuustoa jokaisen taikinasektorin leveään kohtaan. Kääri rullalle leveästä päästä aloittaen ja käännä sarveksi.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta tai siemeniä.
Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.



6 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen ja ruokaisen näköisiä! <3 Oonkos mäkin syönyt noita? Jotain hyviä kroissareita oli Tomin synttäripöydässä, oliko kyse näistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näitä oli tarjolla. :)
      Sä kysyt niin kun Tomi: "Oonko mä syöny noita? Tykkäsinkö mä niistä?" Ihana Heska!

      Poista
  2. Oi miten taivaallisen herkullisen näköisiä! Näin flunssaisena ja aamupalan väliin jättäneenä tekisi kovasti noita mieli, saisikohan tuon avomiehen suostuteltua leipomishommiin…. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sun avomies innostu leipomaan. :)
      Pikaista paranemista! NYt on ollu tosi kurjia ja pitkäkestoisia flunssia liikkeellä, täällä päin ainakin.

      Poista
    2. Eipä se valitettavasti sitten innostunu leipomaan, mutta suostui kuitenkin laittamaan ruokaa, on sekin jotain ;)

      Poista
    3. Mun mielestä ruuanlaitto on parempi kuin leipominen, siis kun joku muu tekee ruuan.
      Oon ite aivan kypsä kokkaamiseen, leipominen on paljon hauskempaa. :)

      Poista