torstai 7. maaliskuuta 2013

Pitsitorttu


Syksyllä istuttiin tk:n päivystyksessä sitkeän korvatulehduksen takia, kun Anna-lehteä (16.5.2012) selaillessa osui silmään herkullisen näköinen kuva ja resepti.
Laukusta löytyi kynä ja paperia, johon raapustelin ohjeen. 
Tietenkin paperi eksyi laatikkoon muiden kohtalotovereidensa seuraan, josta sen ongin esiin eilen.
Toisinaan toivon että olisin järjestelmällinen ihminen, kaikki paikallaan ja paikkansa kaikki-periaatteella...
Mutta meillä on laatikko, jossa on paljon lippusia ja lappusia, huolimatta ajoittain tapahtuvista siivousoperaatioista.


Tosiasiahan on se, että tämä kannattaisi tehdä kesällä, kun saatavilla on tuoreita marjoja.
Mua kun ei todellakaan innosta ostaa ryöstöhinnalla niitä mansikoita, joita kaupasta tähän aikaan vuodesta saa. Hirmuinen määrä säilöntäaineita ja ties mitä mönjiä.

Kyllähän mä tiesin että pakastemansikat ja -mustikat vuotaa joka tapauksessa, vaikka yritin enimmän sulamismehut eliminoida ennen käyttöä.
Voin kertoa, että pakatemarjoista tehtäessä kannattaa tarjoilla ja syödä HETI!
Se mitä jää, on melko eksoottista katsottavaa seuraavana aamuna. Maku kyllä säilyy hyvänä.
Tai sitten voi käyttää esim. banaania ja persikkaa. 
Meillä ne eivät vaan ole suosikkeja, joten siksi sorruin sotkuisempaan versioon.




 Pohjat:
 100g mantelirouhetta
100g voita
1dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
2rkl maitoa
1rkl siirappia

Pilko voi kattilaan. Lisää muut aineet ja sekoita.
Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes voi sulaa.
Levitä taikina leivinpaperin päälle halk. 15 cm kiekoiksi, taikina leviää paistettaessa.
Paista yksitellen 175 asteessa uunin keskitasolla n. 6 min kunnes pohjasta tuleee kauniin ruskea.
Anna jäähtyä ennen kuin irroitat paperista.

Kinuski:
2dl kuohukermaa
1dl sokeria
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan muut aineet paitsi vaniljasokeri.
Keitä hiljalleen kinuskiksi, mausta lopuksi vaniljasokerilla.

Sitruunatäyte:
3-4 dl kermaa
2-3 rkl lemon curdia

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta makusi mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. 
Lisää sitruunatahna ja sekoita hyvin.

Päälle ja väliin esim mansikoita ja mustikoita.
 

Kokoa kakku tarjoiluastialle. 
Ensin pohja, sitten kinuski, kerma ja marjat. Sitten seuraava pohja jne...







8 kommenttia:

  1. Voi miten namin näköistä.Erityisesti tuo kerma houkuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli kyllä melkoisen hyvää. Kesällä pitää tehä uus versio tuoreista marjoista.

      Poista
  2. Nämä yllättäen löydetyt reseptit on aina parhaita, välillä tulee kyllä katseita, kun missä milloinkin raapustan yläs jotain kivaa ohjetta...herkullisen näköinen, laitan ohjeen talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Eniten harmittaa, jos tilanteessa ei oo mahollista ottaa ohjetta ylös. :)

      Poista
  3. Ensi vaikutelma oli, että kovetettuja lättyjä kerroksittain. Mietin, että kuinkahan oot kovettanut... Vaan sit tajusin, ettei olekaan lättyjä. Lättyhimo jäi. Kuka tekee? (älä kerro eteenpäin, mutta en ole varma, osaisinko tehdä itse edes niitäkään...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkättyjä lättyjä... :) Laita Janne lättyjä paistamaan?
      Ne on kyllä hyviä...

      Poista
  4. ihanan näköistä!!!! tarttisin sun apua ku v:llä on pian synttärit ja mun pitäs vissiin väkertää joku ylihieno kakku sille mutta taidot ei riitä! mutta haluaisi silti ehkä kokeilla nii neuvot olis tarpeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos. :)
      Jos osaan auttaa niin mielelläni neuvon. Millaista kakkua aattelit? Laitetaan meiliä? :)

      Poista