keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Banaanipalat


 Terkkuja täältä Otrivinin, buranan ja erilaisten vitamiinien keskeltä.
Mä oon maanantaista asti ollu kuumeinen, punanenäinen kiukkupussi, jonka suunnitelmat pääsiäisleipomuksista jäi hehtaariflunssan alle. 
Kaiken lisäks tämä pahuksen kuume ilmaantu n. 4 tuntia ennen kun mun piti olla yövuorossa, joten kaupanpäälle sain huonon omantunnon siitä, että iltavuorolle lankes tympeä homma ettiä vime hetkellä sijainen. Sori...

Onhan näitä leipomuksia vielä postaamatta, joten yritän purkaa sitä sumaa nyt kun päänsärky vähän hellitti.
(Kiitos sille joka keksi ibuprofeiinin!).




 Tämä ohje löytyi Mimosan  herkullisesta blogista.
Kuvat taas iltahämärissä napsittuja...ja on se tunnustettava, että mulla ei oo minkäänlaista taiteellista silmää. 
Jälkeenpäin vasta muistin että munhan piti ottaa erimuotoisilla piparkakkumuoteilla kauniita paloja... just joo.
Kuorrutteeksi voisi kokeilla myös tätä suklaaihanuutta.
Hyvä oli tämäkin kuorrute, mutta mä en henk.koht kauheasti pidä tomusokerikuorrutteista.

Pohja oli ihanan mehevää, ehdottomasti kannattaa kokeilla jos on banaanin ystävä!
Tähän on hyvä upottaa ne kulhon pohjalle unohtuneet, epämiellyttävän mustat banaanit.

Pohja:
3 dl sokeria
4 munaa
200g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoa
3 banaania muussattuna
½dl vahvaa kahvia
1 rkl kanelia (kukkurallinen)
1 tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Kuorrute:

4 dl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (ei ollu kuin tavallista)
ripaus kanelia
½-1 dl vahvaa kahvia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon banaanimössö ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, voi ja jäähtynyt kahvi.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
Paista keskitasolla 185 asteessa 15-20 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.




Tekis niin mieleni tehä sitä valkosuklaa-passionhedelmäkakkua jota suunnittelin pääsiäiseks...mutta toisella kerralla sitten. :)





2 kommenttia: