tiistai 15. tammikuuta 2013

Nopea sitruunatorttu


Tähän löytyi ohje Yhteishyvän sivuilta. Mun versioni hieman muokattu, linkin takaa löytää alkuperäisen.
Tuo kaupan pakastetaikina on loistavaa kun on väsy, kiire, pakko saada jotain aikaseks. Kiitos ja kumarrus moisen keksijälle.
Maku oli hyvä, raikas, sitruunainen (yllätysyllätys..)
Tosin oon edelleen enemmän suklaisten juttujen kannalla, mutta välillä pitää pakottaa ittensä leipomaan jotain muutakin.

Pohja:
1 pkt valmista murotaikinaa

Täyte:
200g sitruunarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastetu kuori
2rkl sitruunamehua
2 munaa
4rkl sokeria
1rkl vaniljasokeria

Painele sulanut piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Sekoita täytettä varten kulhossa tuorejuusto,rahka, sitruunaraaste sekä –mehu, munat ja sokerit. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä piirakka leivinpaperilla kypsennyksen loppuvaiheessa, jos se alkaa saada liikaa väriä. Jäähdytä piirakka ritilän päällä.







Vielä on pimeitä iltoja ja kiva poltella kynttilöitä...





Auringonlasku Lappajärven rannalla. Kaunista talvellakin, kesällä parasta.




Tästä on näköjään rusakkopariskunta loikkinut...


1 kommentti:

  1. Kiitokset! :) Oli noi valkosuklaakeksit kieltämättä aika ihania, varsinkin lisäsuklaaseen dipattuna ;) Suklaata kun ei koskaan voi olla liikaa!

    Ja kiitokset onnitteluista! :) Hih no ei mene kauan että mäkin oon siellä 30:n puolella, kun nyt jo tää 25 on saavutettu... :D Mutta hyvä ikä se yli 30 on kans! : )

    Nammmmmm tän on oltava aivan ihanan sitruunaista kakkua :p Voin ihan kuvitella sen ihanan kirpeyden... Nappaankin tämän ohjeen talteen, on niin ihanan nopsa ohje, kiitos! :)

    + Aivan ihania auringonlaskukuvia<3

    VastaaPoista