lauantai 31. maaliskuuta 2012

Gluteeniton kinuskikakku appelsiini-valkosuklaatäytteellä



Anopille lähti tälläinen kakkunen. Täytteenä appelsiinikiisseli ja valkosuklaarahkaa. Kiisseliä tehtiin viimeviikolla kansalaisopiston kakkukurssilla. Oli niin herkullista, että pakko hyödyntää jatkossakin! Valkosuklaa tasapainottaa kivasti, varsinkin jos kiisseliin lurahtaa liikaa appelsiininkuorta. :)


2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl Semperin hienoa jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
½ dl vettä tai maitoa
50 g sulatettua voita tai margariinia

gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhotusta varten

Rasvaa halkaisijaltaan noin 20 cm oleva kakkuvuoka (laita vuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala) ja jauhota vuoka gluteenittomilla korppujauhoilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauho ja leivinjauhe, siivilöi seos taikinan joukkoon. Lisää lopuksi neste ja rasva, sekoita tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi lastalla käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla.



 Appelsiinikiisseli:
1 appelsiinin mehu lihoineen
 vähän kuorta raastettuna
3,5 dl appelsiinituoremehua
2 rkl perunajauhoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes kiisseli pulpahtaa. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä.

Valkosuklaarahka
 130g Pandan valkosuklaata
2 dl kermaa
1 prk maitorahkaa  

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa.
Sekoita kaikki aineet keskenään. 


Pohjan kostutin vedellä lantratulla sitruunamehulla. Kumpaankin väliin tuli kumpaakin täytettä.

Päällä kinuski.

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria.

Kaada aineet puhtaaseen kattilaan. (Jos kattila rasvainen, rasva tarttuu helposti kinuskiin ja näkyy valmiin kinuskin pinnalla epätasaisuutena.)
Kuumenna, kunnes seos kiehuu.
Alenna lämpöä keskitasolle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan. Kinuskin tulee kiehua koko ajan , mutta maltillisesti.
Valmiin kinuskin tunnistaa siitä, että kun pisaran sitä tiputtaa vesilasiin, pisara säilyttää muotonsa.
Toinen konsti testaamiseen on tiputtaa pari pisaraa kakun pinnalle. Jos kinuski ei ole valmista, kakku imaisee sen sisäänsä.

Kaada kinuski heti kakun päälle. Näin kinuski ei ehdi jähmettyä ja sen saa levitettyä tasaisesti. 


3 kommenttia:

  1. Kuulostaa raikkaalta. Harmi, kun tuota valkosuklaata ei ole vähälaktoosisena.

    VastaaPoista
  2. Nam, maistuis varmaan mullekin :) Täyte(kin) vaikuttaa aivan ihanalta! Ja kakku näyttää upealta!

    VastaaPoista
  3. Omnom, niiiiin herkullisen näköinen! <3

    VastaaPoista