lauantai 11. helmikuuta 2012

Nopeat perunarieskaset


Tälläinen tosi herkullisen ja helppotekoisen rieskan ohje löytyi Suhmuralta.
Tein kermaviiliin, hyvää tuli. Loistava tapa hyödyntää ylijäämäpotut.
Meillä uppoaa tenaville välipalana ja iltapalana. Kelpaa kyllä aikuisillekin. :)

Nyt ajatuksissa pyörii ruisleipä...jospa kokeilisi tehdä itse...

4 keskikokoista perunaa
1 prk kermaviiliä TAI 1 1/2 dl maitoa
1 muna
1 tl suolaa
1dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhooja
2 rkl sulatettua voita

Survo kypsät kuoritut perunat. Lisää neste ja sekoita. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Nostele taikinasta lusikan tms. avulla uuninpellille n. 1 1/2 cm paksuisia ja halkaisijaltaan 10cm leipiä. Pistele haarukalla ja paista heti keskitasolla 250 asteessa n.12 minuuttia kunnes pinta alkaa saamaan kullanruskeaa sävyä.


3 kommenttia:

  1. Oivoi miten alkokaan mieli tehä perunarieskoja... Ääääääää :D Tämä ohje täytyy kirjottaa ylös ehdottomasti!

    VastaaPoista
  2. Oli todella helppo homma ja maistui, senverran muutin että laitoin 2kpl munia ja puoli teelusikallista leivinjauhoja ja voi paperin hiukan pyyhkäisin öljyllä, pahus kun oli hyviä, totesin että kyllä se mieheltäkin onnistui ja aikaa kului senverran että uuni lämpeni, SUOSITTELEN

    VastaaPoista
  3. Kiva että maistui! Leipomisessa on hienoa se, että ohjeita voi muokata oman mauan ja kaapin antimien mukaan. :)

    VastaaPoista