maanantai 29. elokuuta 2011

Jättikurpitsa ja omenaraasteleipää leipäkoneella.


Sain alkukesällä ystävältäni jättikurpitsantaimen. Se sai uuden kodin mieheni nikkaroimasta kasvatuslaatikosta (tai mikä ihme tuollaisen lootan nimi onkaan?) ja rehottaa nyt takapihan reunassa. 


Kuten kuvista näkyy, varret ja lehdet kasvavat ja kukoistavat mukavasti.

Kurpitsat vaan eivät ole jättiä nähneetkään, kuten näkyy. Lannoitettu on, mutta eipä ne hirmuisesti ole paisuneet. Muutama mukula on kadonnutkin, kuka lie on pihistänyt. No, vielä on aikaa kasvaa, luulisin, ainakin lämmintä on ollut. Ja onhan se juttu niin, että mä en todellakaan ole kummoinen hortonoomi. On silti kiva kokeilla ja katsoa, mitä tapahtuu. 
Samainen ystävä antoi itse kasvattamiaan kesäkurpitsoita, niille aionkin jotain käyttöä keksiä nyt vapaapäivinä. Kiitos vielä Mari! 

Äitini toi meille pussikaupalla omppuja, joille olen nyt kovasti koettanut löytää käyttöä. Osa on jo pakastimessa viipaleina ja soseeksi keitettynä, mutta muutakin niistä on tehty...
Mm tätä omenaraasteleipää, joka olikin tosi hyvää! Ihan hirveästi en sitä omenan makua erikseen maistanut, mutta lapset ja minä popsimme leivän innolla parempiin suihin. 
Kuvaakaan ei meinannut keretä ottamaan...

2 dl omenaraastetta
2 dl vettä
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 tl kuivahiivaa

Laita aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kansi kiinni ja kone hurisemaan! 
Mun vanhassa koneessani valitsin medium paiston. Noista uusista koneista ei ole mitään kokemusta. 

Mukavaa syksyistä viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Leipä näyttää hyvältä! Mun tekis mieli hommata leipäkone :)

    VastaaPoista
  2. Ihana idea käyttää omppuja leivänkin tekoon, varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  3. Minun kurpitsa kalpenee kurpitsasi rinnalla.Onpas kasvanut hyvin.Meilläkään ei olla saatu yhtään kurpisaa valmiiksi asti,joku eläin käy katkomassa kukat heti kun ne on valmiina.Jää kyllä arvoitukseksi mikä se on.Epäiltiin rastoja tai metsämyyrää.Paha syyttää kumpaakaan kun ei olla nähty.Ensi kesänä pitää suojata paremmin taimet.

    Tuota leipää pitää kyllä kokeilla.Herkullisen oloista.

    Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista