torstai 21. heinäkuuta 2011

Marjaisa rahkapiirakka

Pakastimesta löytyi vieläkin mustikoita, jotka pitää nyt kiireesti syödä pois, muodossa tai toisessa jotta saadaan tilaa uusille. :) 
Netin uumenista löytyi tälläinen ohje... Täyte on Arla Ingmannin sivuilta, pohja tavismurotaikinaa.



Murotaikina:
125g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten. 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä 26-28 cm:n piirakkavuoan pohjalle. 
(Jos tarvitset vain pohjan erikseen paistettuna, 200 astetta ja 10-13 minuuttia.) 


Täyte:
250g rahkaa
250-300g mansikoita ja mustikoita
1 dl kermaa
3 munaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. 
Kaada pohjan päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tarjoa kermavaahdon kanssa.
 

1 kommentti:

  1. Ompas herkulliseen näköistä. Kiitos vinkeistä raparperin kanssa.

    VastaaPoista