tiistai 28. joulukuuta 2010

Koristekukkia, valkosipulivuokaa ja kaikenlaista pohdiskelua


 Nopeasti se joulu taas vilahti ohi, varsinkin, kun viikonlopun viiletin töissä.
Nyt taas edessä paluu arkeen, vaikka koululaisen loma jatkuukin vielä tämän viikon.
Tämä blogi on jäänyt hippasen huonolle, kun aika ei kerta kaikkiaan ole riittänyt koneella istumiseen.
Hurjasti kiitoksia kaikille, jotka täällä ovat käyneet kurkkimassa ja kommentoimassa!!! Se piristää mieltä, varsinkin kun joskus kuulee jonkun täältä löytäneen jonkin mieleisen reseptin.
Itse käyn vierailemassa teidän blogeissanne aina kuin vain ehdin, liian usein aika ei kuitenkaan riitä kommentointiin. Siinäpä mulle uudeksi vuodeksi parantamista.


Tässä taas kukkayritelmiä, jotka pääsivät koristamaan ihanaisen Helin valmistujaiskakkua. Kakku jäi valitettavasti kuvaamatta... Onnea Helille!
Tästäkin kuvasta huomaa, etten taas oo yhtään aatellu, millaisessa ympäristössä kuvan otan! ;)

Tuohon Helin runoblogiin kannattaa muuten käydä tutustumassa!
Joulun alla lueskelin runoja oikein ajatuksella ja mm tämätämä ja tämä laittoivat ajattelemaan,  toi kyyneleet silmiin, antoi hyvän mielen... Pisteenä Iin päälle, hyvän yön runo pisti naurattamaan! Ihanaa, kun elämää ei oteta liian vakavasti!
Lapset suunnilleen kiipeilivät mun päällä, ja kuittasin vain "äiti vielä tämän lukee, ja tämän, ja..." Monet runot käyn lukemassa useaan kertaan, aina saan niistä jotain sydämeeni.
Ihmeellistä, miten joillakin on taito pukea asiat sanoiksi noin kauniisti.

Sen verran huono omatunto kolkutteli lasten takia,kun aivan hautauduin omiin ajatuksiini, että piti sitten pelata heidän kanssaan lautapelejä. :) Joskus vain tarvitsee hetken omille jutuille ja ajatuksille..



Mutta arkisiin juttuihin palatakseni...
Tuo ylimmän kuvan peruna-valkosipulivuokaohje on löytynyt Katiskattaren blogista.Sieltä löytyy monta muutakin herkkua!
Lapsethan eivät moisesta valkosipulihärpäkkeestä piitanneet, mutta muhun kyllä uppos! :) Ensi kerralla lisään vielä vähän valkosipulia.... Aurajuustokin voisi sopia, mutta kun tuo mies ei kestä sitä hajua.

Tarvitset:

Pussillinen valkosipuliperunoita (pakaste)
 400 g jauhelihaa
valkosipulia maun mukaan
2-3 dl ruokakermaa
juustoraastetta
suolaa

Paista jauheliha ja murskattu valkosipuli. Mausta suolalla.
Lado uunivuokaan kerroksittain perunoita ja jauhelihaa, laita väliin suolaa ja halutessasi myös juustoraastetta.
Kaada päälle ruokakerma, ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista 175-200 asteessa vajaa tunti. Alenna lämpöä ja laita kansi tai folio päälle jos pinta alkaa liikaa tummua.

Nyt pitäisi kääntää ajatukset jo kohti esikoisen synttäreitä, ja löytää jostain energiaa valmisteluihin.
Onneksi Joulupukki toi kaksikin kirjaa joista löytyy uusia kivoja ohjeita, eli Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset sekä Viivin ja Wagnerin keittokirjan.
Keskenään aivan erilaiset teokset, mutta mun makuuni oli kumpainenkin!


Mukavaa tiistaita kaikille! 

6 kommenttia:

  1. Kiitos ruusujen tekijälle ja blogini lukijalle! Poskia polttaa kun niin punastuttaa ^_^. Kiitos tästä jättimäisen hyvästä mielestä, jonka sait aikaan!
    Rakas olet! <3: Heli

    VastaaPoista
  2. Hauskaa että olit löytänyt ohjeen meikäläisen blogista. Itse tykkään kyllä tuosta ruoasta tositosi paljon. Ja meillä sama tilanne, aura olisi varmaan tuossa seassa tosi hyvää, mutta mieheke ei suostu sitä sitten syömään :/

    Täytyypä käydä lueskelemassa noita runoja paremmalla ajalla. Itsekin kirjoittelen runoja joskus synkinpinä hetkinäni. Mutta en todellakaan uskaltaisi julkaista niitä. Liian henkilökohtaista... Kaikki kunnia siis kaikille teoksiaan julkaisseille runoilijoille :)

    Välillähän sitä itsekullakin blogi jää vähemmälle huomiolle. Ei siitä kannata itselleen harmistua vaan sitten kun jaksaa jatkaa niin tekee sitä sitten taas tekemisen ilosta :)

    Hauskaa bloggailua jatkoon!

    VastaaPoista
  3. Täällä myös yksi, joka suosittelee mainittua runoblogia. Hienoja ajatuksia siellä.

    Ja Sumi, teillä on kyllä ollut kohtalaisen piukeamahainen pukki! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kukkasia, kaunis kuvahan tuo on ♥
    Herkullinen ruoka, tätä on saatava lähiaikoina, ihan pakko!

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos! : )) Ompa ihana postaus siulla<3 Varsinkin nuo kukat... Aivan ihania! Itse en osaa tehdä lähellekkään noin hienoja kun vasta olen tuota koristeiden tekemistä aloitellut :D Mutta jospa sitä harjoittelemalla tulisi edes vähän paremmaksi, ja pääsisi edes vähän lähemmmäksi yhtä hienoa lopputulosta kuin minkä sä olet saanut aikaiseksi :>>

    Ja samaa mieltä olen kuin edellä kirjoittanut Katiskatar, ei siitä kannata harmistua vaikka blogi välillä jäisi vähän vähemmälle huomiolle : ) Kyllä me sua täällä odotellaan!

    VastaaPoista
  6. Kiitos taas kommentoinnista!Hyvää joulun ja uudenvuoden aikaa!Kävin kurkkaamassa kanssa tuolla runoblogissa ja se olikin ihana yllätys.itse kanssa hoitoalaa kun opiskelen ja itsekin tykkään kirjoittaa..täytyy sitä lukea joskus lisää.Päädyin sitten tilaamaan Me&I:lta :D Noista plyyshivaatteista saa huutiksesta ihan hyvän hinnan vaikka jäiskin vähäiselle käytölle(kunhan ei tuu pysyviä tahroja tai reikiä)

    VastaaPoista