sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Raitakääris ja essujaTälläisen kääretortun vein työpaikan kahvipöytään.
Tavallinen kääretortu ,osa taikinasta värjäty kaakaojauheella ruskeaksi.
Välissä Piltti Aurinkoinen sosetta, kermavaahtoa, valkosuklaa-limerahkaa ja Geisha-suklaata rouhittuna.


 Tämä emali-ihanuuskippo löytyi kirpparilta

 Ja nämä pienet essut mummun varastoista. Pakko ne oli ottaa mukaan, kun muuten niitä olis kirppari kutsunut. Ei mulla oo mitään hajua siitä, mitä 3-vuotias tekee neljällä essulla (edellisten lisäks), mutta ehkäpä aika tavaran kaupihtee. Toivottavasti. ;)

Kukahan aktiivinen ihminen tulis ja silittäis nämä...?

Tätä Iida on kyllä käyttänyt "rinsessamekkona". Aivan sopiva siihen! :)

Tämä on pienin, kuvat vähän valehtelee... neiti kyselikin jo, että milloin leivotaan pipareita. Tätä kuulema käytetään silloin.

8 kommenttia:

 1. Komea kääretorttu oot oikein komean aikaansaannoksen tehnyt. Tuohon kirppis löytöön ihastuin se on kyllä niin komea että... Essuo on myös söpöjä.

  VastaaPoista
 2. Hieno kääretorttu ja upeita löytöjä!! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat essut.

  Eräs tuttavani keräilee essuja.Ne onkin aikanaan olleet suosittuja ja niistä on tehty tosi kauniita.

  Äh,en aikaisemmin tajunnutkaan että Piltti soseita voi käyttää kääretorttuihin.Ja varmaan moneen muuhunkin.
  Joskus olen ajatellut että ne lasipurkit olisi kivoja mutta en ole ostanut koska en ole keksinyt itään sille sisällölle.Nyt ostankin.
  Ihana torttu työpaikalle.Oliski kiva olla tökavereita kun tuollaisella tortulla muistat.

  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Upea kääris ja ihania essuja :) Itse ei kyl ikin osaa essua käyttää, kädet pyyhkii ain millon mihinkin leipoessa, ja muutenkin tulee sotkettua hirveästi :D

  VastaaPoista
 5. Essu on tosi kätevä käytössä, mutta harvemmin sellaista kuitenkaan tulee päälleen laitettua. Aikanaan talouskoulussa essut olivat kyllä aina sen näköisiä, että oli ruokaa laitettu kun kaikki mähmä pyyhittiin niihin :)

  Ihania essuja nuo, noihin ei kyllä uskaltaisi mitään likaisia käsiä pyyhkiäkään.

  Ja kääris on saanut komeat koristukset päälleen. Oliko kallis tuo emalikuppi? Ne on tosi kauniita, mutta niistä osataan kyllä pyytää ihan järjettömiä summia. Ehjästä voisi vielä maksaakin, mutta yleensä ovat ihan risoja :(

  VastaaPoista
 6. Meillä tuli anopin perintönä noita emalikippoja vino pino. Itse niitä ei tullut käytettyä, annettiin sitten joululahjaksi sukulaisille ikäänkuin joulukorina, herkuilla täytettynä. Essuja -20 luvulta meilläkin on mummon perintöä, ne on ihan aikuisten käytössä.

  VastaaPoista
 7. Meillä on tytöillä jos jonkinmoista "hepenettä" roolivaatteissa. leikkivät tuhkimoa ja milloin mitäkin rinssessaa ja monelle löytyy käyttöä kun tulee kavereita....
  et kyllä aika tavaran kaupihtoo :)
  nami mitä kääretorttua!

  VastaaPoista
 8. Kiitos taas kivoista kommenteista! Päivä piristyy kun näitä lukee!

  Mä en tiennytkään, että essujakin kerätään, mutta miksei! Itsekään en pahemmin essuja käytä, oon sellainen possu leipoessani, että kuitenkin jotain roiskuu päälle ettei siinä essut paljon auta. Lapset kyllä tykkää niistä, neiti varsinkin.
  Ja niin kuin Millikselläkin, monet jutut tekevät kauppansa leikeissä!

  Katiskatar, tuo kippo maksoi 4 euroa, ja oli aivan ehjä ja hyväkuntoinen. Jotkut kyllä tosiaan yrittää kiskoa aivan järjettömiä hintoja, yksi törppö oli lähemmä kympin, ja törkeässä kunnossa...

  Miksu, tuohan on tosi kiva lahjaidea, jos ei kerran itse tarvitse!

  VastaaPoista