keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Ylösalaisin paistettu torttu


Tämä paistos ei koskaan pääse pisteille, jos etsitään ulkonäöltään kaunista leivonnaista, mutta maku korvaa paljon!
Korostan vielä, että lopputuksen kuuluukin näyttää lehmän oksennukselta, mutta jos kaikki on mennyt niin kuin piti, maku on ihana! Varsinkin vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa!

Pohja:
100g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vuokaan:
50g voita
1dl fariinisokeria
raparperin paloja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa sekaan kananmunat. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne vaahtoon.

Sulata vuokaan tuleva voi, voitele vuoka. laita voi sulan päälle fariinisokeri ja raparperinpalat. Kaada päälle taikina.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Keikauta tarjoilulautaselle jäähtyneenä.

1 kommentti:

  1. Tervehdys!

    Ihanaa, uusi ja rehellinen ruoka/leivontablogi! Tämä lehmänoksennukselta näyttävä torttu on niin todellinen ja aito, että jopa minä voisin uskaltaa kokeilla.

    Tsemppiä bloggailuun toivottaa Hartikainen

    VastaaPoista