maanantai 8. maaliskuuta 2010

Valkosuklaa-biscotit

Tähän ohjeeseen törmäsin selatessani lehtiä Jeren puheterapian aikana. Pitihän se kopsata ja kokeilla...
Ihan hyviä näistä tuli, mutta varmasti olisivat olleet vielä parempia, jos olisin käyttäny oikeaa valkosuklaata. Prismassa vaan ei ollut muuta kuin Kalev mustikka-riisivalkosuklaata enkä jaksanu lähteä eri kauppaan. Joten kokeilin sillä. Syötyä ne tuli silti. :)

1,5 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
3 kananmunaa
100g valkosuklaata
1dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ,suola ja kaakaojauhe. Lisää kaksi kananmunaa.
Rouhi suklaa, lisää se taikinaan pähkinärouheen kanssa.
Pyörittele taikina palloksi. Muotoile siitä pellille n. 20 cm pitkä ja 6 cm leveä tanko.
Vatkaa viimeinen muna ja voitele taikinatanko.
Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.

Anna jäähtyä 10 min. Leikkaa n. 1cm paksuiksi viipaleiksi. Nostele viipaleet pellille ja paista koviksi ja rapeiksi 170 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti